Gruppresa med svensk guide Andreas Karlsson 8 februari 2018. Resan sker tillsammans med vårt systerföretag Tour Africa i mindre svensk grupp. Anmäl intresse till oss på Anderson's snarast.

Resans höjdpunkter inkluderar det mesta man ”måste” se i Sydafrika med svensk guide. Kruger, Drakensbergen, St Lucias våtmarker, kultur och historia, Garden Route, vingårdar, Kapstaden.

Svensk guide

Andreas Karlsson som bl.a. har skrivit boken Sydafrikas historia och bor en stor del av året i Kapstaden. Frilansjournalist, fotograf och specialutbildad som safariguide för Södra Afrika.

Andreas har tidigare bland annat skrivit reseguiden Mitt Kapstaden (Karavan förlag 2014) och boken Kap till Kairo – anteckningar längs vägen (tillsammans med Görrel Espelund) om en resa med bil tvärs genom Afrika.

 

 • Pris från 39 950:-
 • Avresa 8 feb 2018
 • Dagar 19

Boka Resan

Program

8/2

Flyg med KLM på morgonen. Boende på hotell på flygplatsen.

9/2

Vår guidade resa med Andreas i Sydafrika börjar. Vi åker till Soweto. Lunch och sedan åker vi mot vårt boende Apollo Hotel där vi bor första natten. Lunch ingår.

10/2 Krugerparken

Efter frukost reser vi norrut mot Krugerparken och Protea Kruger Gate i Sabi Sands som har öppen gräns mot Krugerparken. Safarin sker i lodgens öppna fyrhjulsdrivna jeepar både inne i Kruger och i angränsande reservat. Vi bor här 3 nätter med helpension. Frukost, lunch och middag ingår.

11/2 Safari i Krugerparken

Safari i Kruger. Vi tar med picknicklunch för att utnyttja dagen från morgon till kväll. När mörkret faller åter till lodgen för middag och övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

12/2 Safari i Krugerparken

Ytterligare en dag med safari i Krugerparken från morgon till kväll.
Frukost, lunch och middag ingår.

13/2 Panorama Route

Vi styr vår buss mot Hazyview via Panoramarutten. Här stannar vi till vid varje sevärdhet som t.ex. God’s Window och Blyde River Canyon. Lunch på Harry’s Pancake. Vi bor på Gecko Lodge. Frukost och lunch ingår.

14/2 Swaziland

Mot Kungariket Swaziland. På vägen besök hos Matsamo Cultural Park för en dansuppvisning och byn med marknaden. Vi utforskar Swaziland och bor på Lugogo Sun Lodge. Frukost och lunch ingår.

15/2 St. Lucia

Vidare till KwaZulu Natal och kuststaden St Lucia och dess naturupplevelser. På vägen besöker vi en Dumazulu-by och ser ett uppträdande. Boende i St Lucia på Elephant Lake Hotel i 2 nätter. Frukost och lunch ingår.

16/2 Safari

På morgonen har vi en förmiddagssafari i Simangaliso, Sydafrikas första naturreservat, ett unikt kust-och vattenvägsreservat. På eftermiddagen har vi en utfärd på floden i St Lucia. Frukost och lunch ingår.

17/2 Flyg till Port Elizabeth

Transfer till flygplatsen i Durban för flyg till Port Elizabeth där vi bor på City Lodge Hotel. Finns det tid i Port Elizabeth gör vi en stadstur. Frukost ingår.

18/2 Garden Route

Nu går färden vidare längs Garden Route, Vi stannar för lunch och en vandring i Tsitsikama National Park. Vi kommer fram till lagunstaden Knysna (Najsna) för boende 2 nätter på Knysna Quays. Frukost och lunch ingår.

19/2 Knysna

Idag står en utflykt till lagunen och Knysna Heads per båt och Featherbed eco experience på programmet. Här får vi uppleva havet och naturen. Eftermiddagen på egen hand.Frukost och lunch ingår.

20/2 Strutsdistriktet

Inåt i landet via vackra Quteniqua passet och George till Oudtshoorn. Vi besöker en strutsfarm för lunch och en rundtur och de berömda Cango Caves. Boende på Oudtshoorn Inn. Frukost och lunch ingår.

21/2 Vindistriktet

Till vindistriktet och boende i Stellenbosch på Lord Charles. Vinprovning & lunch längs vägen. Frukost & lunch ingår.

22/2 Vindistriktet & Kapstaden

Vi utforskar Stellenbosch, Franschhoek och Paarl och mer vinprovning innan vi åker till Kapstaden där vi bor 3 nätter på Winchester Mansions. Frukost och lunch ingår.

23/2 Godahoppsudden

Heldagstur till Godahoppshalvön där vi njuter av den vackra vägen ner förbi Chapmans Peak. Besök till Godahoppsudden och Boulders pingvinkoloni. Frukost och lunch ingår.

24/2 Kirstenbosh & Avslutningsmiddag

Förmiddagstur till Kirstenbosch Botanical Gardens. Lunch på egen hand. (Möjlighet till tur till Table Mountain mot tillägg). Avslutningsmiddag vid Waterfront. Frukost ingår.

25/2 Hemresa

Transfer till flygplatsen för hemresa.

 

 

 

Pris från

39 950:-

inkl. flygskatter

Avresa

8 feb 2018

Antal dagar

19

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer

08 FEB, 19 OKT

35 950 kr + flygskatter ca 4000:- (totalt 39950:-)

Min 12, max 26 pers.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Flygbiljetter t/r och inrikes
 • Måltider enligt programmet
 • Utflykter enligt programmet
 • Del i dubbelrum på 3-4 stjärniga boenden
 • Svensktalande guide och lokala engelsktalande guider
 • Resa i luftkonditionerad buss
 • 1 n Johannesburgs flygplats
 • 1n Apollo Hotel
 • 3n Protea Hotel Kruger
 • 1n Gecko Lodge
 • 1n Lugogo Lodge
 • 2n Elephant Lake Hotel
 • 1n City Lodge Hotel
 • 2n Knysna Quays
 • 1n Oudtshoorn Inn
 • 1n The Lord Charles
 • 3n Winchester Mansions