Bokningar

Vi har koll på de regler som gäller och har även försäkringar som gäller när UD avråder för den som vill resa till Afrika. Det går att resa ändå för den som vill. Anderson’s ägs av Tranås Resebyrå AB som är en av Sveriges mest solida arrangörer och du kan tryggt boka din resa med oss. Budget är lagd för hela 2021 med hänsyn taget till dagens situation i världen.

UD:s avrådan

För länder utanför EU gäller avrådan från icke nödvändiga resor till 31 maj 2021. Avrådan är tills vidare och kan förändras. Man får resa trots en avrådan men särskilda regler gäller för t.ex. en reseförsäkring där vi har koll på de regler som gäller. UD har hävt avrådan från icke nödvändiga resor till en rad länder inom Europa. Det finns fortfarande restriktioner för svenskar att resa in till vissa länder och det är viktigt att hålla sig informerad om det.

Historik

Den 14 mars 2020 utfärdade Utrikesdepartementet en generell avrådan från att resa till alla länder. Vi hade flera resenärer ute i Afrika och allas resor kunde genomföras som planerat även om några fick åka hem någon dag tidigare från Zanzibar när KLM började ställa in sina flyg hem och alternativa flyg blev fullbokade. Vi hade kontakt med alla våra resenärer och allting fungerade bra för dem tack vare oss, flygbolag och våra samarbetspartners i Afrika.

Framtiden

Vi på Anderson’s tänker speciellt på våra vänner och kollegor i Afrika och de unika miljöer som nationalparkerna är för djur och natur. Turismen är en otroligt viktig del för att Afrikas nationalparker ska finnas och utvecklas och det är viktigt att resorna dit kommer igång.

En stor del av er resa är planerandet och många av våra blivande resenärer är ute i god tid och bokar 8-12 månader före avresan. Att planera in en resrutt och att se några av Afrikas nationalparker är en riktig drömresa som är svår att beskriva. Planerandet är också en del av resan så hör gärna av er med era önskemål så återkommer vi med förslag på en bra safariresa åt er. Då läget i världen är som det är har vi öppet vardagar 1000-1500.

Flygresor

Många frågar om flygresor. Varför går det bra att sitta bredvid främlingar på flygplan men inte på t.ex. en restaurang?

På flygplan är ventilationen konstruerad så att luften kommer uppifrån och går ned mot varje enskild person. Sedan passerar luften genom ett HEPA-filter som rensar bort bakterier och till och med virus innan det recirkuleras. På restauranger, hemma och på tåg har man inte alls en så avancerad luftcirkulation utan luften åker runt i hela lokalen.

HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) finns på moderna flygplan. De fångar upp till 99,97 % av alla mikrober, t.ex. virus och bakterier, för att säkerställa hög luftkvalitet. Luften ombord byts ut med 2–3 minuters mellanrum. Luften ombord trycks ned från taket till golvet. Detta gör det svårt för små droppar att spridas, eftersom luftflödet innebär att de faller ned på golvet omedelbart.