UD öppnar upp för resor i Europa

UD har nu hävt avrådan från icke nödvändiga resor till en rad länder inom Europa. Det finns fortfarande restriktioner för svenskar att resa in till vissa länder och det är viktigt att hålla sig informerad om det. För länder utanför Europa förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 15 november 2020.

Historik

Den 14 mars utfärdade Utrikesdepartementet en generell avrådan från att resa till alla länder. Vi hade flera resenärer ute i Afrika och allas resor kunde genomföras som planerat även om några fick åka hem någon dag tidigare från Zanzibar när KLM började ställa in sina flyg hem och alternativa flyg blev fullbokade. Vi hade kontakt med alla våra resenärer och allting fungerade bra för dem tack vare oss, flygbolag och våra samarbetspartners i Afrika.

Du som har en resa bokad närmaste tiden

Vi har en förhoppning om att resorna till Afrika kommer igång under hösten, men kontaktar alla våra resenärer som ska resa närmaste tiden i datumordning och följer utvecklingen och kan ändra datumet på er resa till ett senare datum om det behövs.

Framtiden

Vi på Anderson’s tänker speciellt på våra vänner och kollegor i Afrika och de unika miljöer som nationalparkerna är för djur och natur. Turismen är en otroligt viktig del för att Afrikas nationalparker ska finnas och utvecklas och det är viktigt att resorna dit kommer igång.

En stor del av er resa är planerandet och många av våra blivande resenärer är ute i god tid och planerar 8-12 månader före avresan. Att planera in en resrutt och att se några av Afrikas nationalparker är en riktig drömresa som är svår att beskriva. Planerandet är också en del av resan så hör gärna av er med era önskemål så återkommer vi med förslag på en bra safariresa åt er.

Bokningar

Vi skräddarsyr många av våra resor utifrån era önskemål och även när det gäller bokningsvillkor så ska vi anpassa oss till läget i världen så bra som möjligt.

För nya resor som bokas före 30 september så kommer vi inte ta in någon delbetalning utan vi avvaktar med det tills läget är klarare. Det gäller inte för eventuella flygbiljetter som måste skrivas ut för att garantera ett pris eller arrangemang som ej är återbetalningsbart.

Då vi anpassar oss till läget i omvärlden har vi öppet från 10:00 – 15:00 på vardagar.