UD avråder från resor – vad gäller?

Den 14 mars utfärdade Utrikesdepartementet en generell avrådan från att resa. Denna avrådan gällde för resor med avresa från och med 14 mars till 14 april. Vi hade flera resenärer ute i Afrika och allas resor kunde genomföras som planerat även om några fick åka hem någon dag tidigare från Zanzibar när KLM började ställa in sina flyg hem och alternativa flyg blev fullbokade. Vi hade kontakt med alla våra resenärer och allting fungerade bra för dem tack vare oss, flygbolag och våra samarbetspartners i Afrika.

Den 3 april uppdaterade UD sin avrådan till att gälla för resor till och med 15 juni. 13 maj förlängdes avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder till och med den 15 juli 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras. Vi har inga resenärer ute nu den här tiden då det är lågsäsong i många delar av Afrika.

Du som har en resa bokad närmaste tiden efter 15 juli

Vi kontaktar alla våra resenärer som ska resa närmaste tiden efter 15 juli i datumordning och följer utvecklingen och kan ändra datumet på er resa till ett senare datum. Vi har kontakt med personal på plats och våra samarbetspartners i de länder där vi gör våra safariresor. Vi har också en översikt över hur flygen kommer gå och vad UD gör för bedömningar av när resorna kommer igång igen.

Framtiden

Vi på Anderson’s tänker speciellt på våra vänner och kollegor i Afrika och de unika miljöer som nationalparkerna är för djur och natur. Turismen är en otroligt viktig del för att Afrikas nationalparker ska finnas och utvecklas och det är viktigt att resorna dit kommer igång. Vi är lyckligt lottade att leva i ett samhälle där vår regering kan stötta oss under dessa osäkra tider, vilket inte är fallet för våra kollegor i Afrika. De behöver oss nu mer än någonsin.

En stor del av er resa är planerandet och många av våra blivande resenärer är ute i god tid och planerar 8-12 månader före avresan. Att planera in en resrutt och att se några av Afrikas nationalparker är en riktig drömresa som är svår att beskriva. Planerandet är också en del av resan så hör gärna av er med era önskemål så återkommer vi med förslag på en bra safariresa åt er.

Bokningar

Vi skräddarsyr många av våra resor utifrån era önskemål och även när det gäller bokningsvillkor så ska vi anpassa oss till läget i världen så bra som möjligt.

Vi kan redan idag säga att för alla nya resor som bokas före 30 juni 2020 så kommer vi inte ta in någon delbetalning utan vi avvaktar och ser hur läget är i månadsskiftet juni/juli. Vi bokar upp flyg och arrangemanget på plats som vanligt men vi tar inte ut någon handpenning förrän senare. Detta gäller för alla nybokningar som görs fram till den 30 juni i år för avresor till sista december 2021.

Då vi anpassar oss till läget i omvärlden har vi öppet från 10:00 – 17:00 på vardagar, men lunchstängt 12:30 – 14:00 i maj och juni.