Sydafrika

En hel värld i ett land

Safari i Sydafrika med öppen jeep, fantastiskt boende, vingårdar och sevärdheter. I Sydafrika finns möjligheter till många olika typer av resor och upplevelser. Privata lodger i anslutning till Krugerparken där man gör safari i öppen jeep och det går även bra att göra resor till Sydafrika som inte har med safari utan fokuserar enbart på andra upplevelser som vackra Kapstaden med kultur, mat och vin. Sydafrika är ett underbart resmål med hög kvalitet och ofta prisvärt.

Om Sydafrika

Sydafrika har kommit en lång väg sedan de fria valen 1994 då Nelson Mandela valdes till landets president även om man arbetar för att komma ännu längre.

Landet har många kontraster mellan överflöd och fattigdom och många sevärdheter från fantastisk safari till exklusiva butiker i Kapstadens shoppingdistrikt. Här finns lite av varje och beroende på vad du är intresserad av finns troligen något även för dig.

Det vi tycker är mest intressant är upplevelser på safari och landets olika kulturer från zulu till cape dutch husen i vindistriktet med gourmetmat. Andra saker som är värda att nämnas är att standarden på allting du upplever som turist är mycket hög. Här finns bra hotell, bra vägar och i vissa delar är det enkelt att resa runt även på egen hand.

Förenklat kan man säga att området kring Krugerparken samt Garden Route och Kapstaden hör till de mest kända sevärdheterna.