Sydafrika

En hel värld i ett land

Safari i Sydafrika med öppen jeep, fantastiskt boende, vingårdar och sevärdheter. I Sydafrika finns möjligheter till många olika typer av resor och upplevelser. Privata lodger i anslutning till Krugerparken där man gör safari i öppen jeep och det går även bra att göra resor till Sydafrika som inte har med safari utan fokuserar enbart på andra upplevelser som vackra Kapstaden med kultur, mat och vin. Sydafrika är ett underbart resmål med hög kvalitet och ofta prisvärt.

Om Sydafrika

Sydafrika erbjuder bra safari om man gör det på rätt sätt och även moderna städer, vacker natur, god mat, vingårdar och är relativt prisvärt.

Sevärdheter i Sydafrika

Vackra städer, safari på en privat safarilodge, otroliga viner, superb mat och underbara vandringsleder i bergen. Sydafrika är förmodligen kontinentens mest omväxlande land och det finns något för alla i regnbågsnationen. Bästa sättet att starta planeringen för din resa i Sydafrika är att berätta för oss vad du tycker om att göra så sätter vi ihop en helt unik resa i Sydafrika för dig.

Kapstaden: Härliga Kapstaden ligger vackert vid sluttningarna av ikoniska Taffelberget. Här kan du bland annat uppleva: Cape Point och Godahoppsudden (Cape of Good Hope), Robben Island, pingvinerna på Boulders Beach vid Simon’s Town och Victoria and Alfred Waterfront.  Du behöver minst tre övernattningar för att hinna utforska denna härligt livliga stad.

Kruger National Park: Kruger är ett av de största skyddade naturområdena som finns i Afrika. Tack var det finner du en otrolig mängd av varierat djurliv, inklusive Big Five. Vill du ha en exklusiv upplevelse så låt oss boka er på en privat safarilodge där safarin görs i öppna safarijeepar och de har ett eget område där man gör safari på rätt sätt.

Garden Route: På en guidad tur eller i en hyrbil på egen hand finns något för alla under en resa längs Garden Route, som sträcker sig mellan Mossel Bay och Plettenberg Bay. De flesta startar eller slutar sin tur i Plettenberg Bay som har en av Sydafrika finaste stränder och är helt perfekt för familjeaktiviteter. Framåt längs vägen mot Kapstaden väntar massor av äventyr, vithajsburdyk, surfning, ridning, strutsfarmer, vandring och världens högsta bungy jump.

Vindistriktet: nära Kapstaden finns några av världens bästa vingårdar och det är också ett av de vackraste områdena i världen. Bland kullar, berg och historiska vingårdar kan man tillbringa flera dagar. Du kan utforska området i ditt eget tempo, från ett hastigt besök på en vinprovning till en dagstur med en kvalificerad vinguide.

Östra Kapprovinsen: Det här är ett perfekt område för malariafria safaris. Här finns tex Kariega Game Reserve, Kwandwe och Shamwari. Det passar utmärkt för familjer med krav på bra safari.

KwaZulu-Natal: Känt som Zululand i området kring Durban och norrut finns närheten till Drakensbergen för vandring och Sydafrikas äldsta nationalpark Hluhluwe.

Bästa tiden att resa till Sydafrika

Maj till september är lågsäsong men har bra safari. Viltlivet är lättare att upptäcka eftersom växtligheten är lägre och djuren samlas vid floder och vattenhål. Det är sparsamt med regn normalt och morgnar och nätter är kyliga. Den här tiden på året finns ibland bra erbjudanden och safarin kan vara riktigt bra.

Oktober till april är sommar. Naturen blir grön och vacker efter vårregnen. Bra tid för fågelskådning då flyttfåglarna återvänder. Längre regn är sällsynt även om det är regnsäsong. De förekommer främst som uppfräschande korta eftermiddagsskurar.
Djurlivet är lite svårare att hitta, men för fotografer blir bilderna fantastiska.

December, januari och februari är de varmaste månaderna och parkerna är välbesökta. Här ska man vara ute i god tid för att hitta bra kvalitet på boende och priser.