Namibia

Namibia är naturupplevelserna och ödslighetens land. Det tyska kolonialarvet finns kvar tillsammans med naturfolk och vackra naturlandskap. Här är ödsligheten och den dramatiska naturen väl så intressant som en safariupplevelse. Reser du till Namibia reser du till ett väldigt speciellt resmål där du uppleveler sanddynerna vid Sossusvlei, Atlantkusten vid Swakopkmund och nationalparken Etosha. Eller kanske hinner du med Skelettkusten och Himbastammen också. Kontakta oss för ett skräddarsytt program på Namibia.

Om Namibia

Namibia är ett av världens mest fascinerande länder. Det domineras av vyerna och öknarna tillsammans med ett tyskt kolonialarv och intressanta mytomspunna stammar som bushmen och himbastammen.

Här finns ändlösa sanddyner i Namiböknen och världens högsta sanddyner – Sossusvlei, där några är över 300 meter höga, skeppsvraken vid Skelettkusten, övergivna spökstäder, Fish River Canyon (som är näst störst efter Grand Canyon) och Etosha National Park med dess fantastiska djurliv.

Många erfarna resenärer blir fascinerade av Namibia med sin ödslighet, vackra natur, höga standard, prisvärda hotell m.m. Det är ibland som att besöka en annan värld och den är väldigt stjärnklar.

Klimat

Sommar: oktober-april, max temperatur +40C och min temperatur +20C.
Vinter: maj-september, max temperatur +25C och min temperatur +-0C.
Regnperiod: Ifall det regnar kanske det gör det i oktober-april. Det regnar inte mycket i Namibia.

Bästa tiden att åka?

Bra att resa till året om – man kanske ska undvika december-januari eftersom det är den allra varmaste tiden på året.

Kuriosa

Prisvärt att resa runt i och mycket hög standard på hotell och mat.