Bergsgorillor

Vi fick ett fantastiskt kort och hälsning från bergsgorillorna i Rwanda. Tack så jättemycket!

Hej!

Vill bara hälsa o tacka för en alldeles fantastisk resa! Vi är helt överväldigade och det var den bästa resan vi någonsin gjort. Rwanda var så vackert och bergsgorillorna…kan man bli annat än förälskad! Uganda och mötet med de lite mer opålitliga schimpanserna var annorlunda men inte mindre spännande. Alla vilda djur vid Kazingafloden fick ju en att tro man kommit till paradiset.

Vi blev så väl omhändertagna av vår guide och chaufför Martin. Han var så mån om oss och att vi skulle få så bra upplevelser som möjligt och det fick vi ju verkligen. För att överträffa detta så får nog nästa resa bli till månen!

Tusen tack!

Carianne, Peter, Olivia och André

 

Idag blir de flesta uppdateringarna på facebook så besök oss där för aktuella safaribilder m.m.

Besök Anderson’s på facebook

Botswana – bo 6 nätter betala för 4

Erbjudande safari i Botswana just nu.
Specialerbjudande från 1/12 2016 – 31/3 2017 (gäller ej för jul/nyårshelgen 23/12 – 2/1).

7 dagar / 6 nätter
3 nätter på Moremi Crossing i Okavangodeltat
3 nätter på Chobe Safari Lodge eller Bush Lodge

19350:-/person

En fantastisk safari i Botswana. Inkluderar transfer mellan camperna, alla måltider och safari.
Flyg från Sverige tillkommer.

Kontakta oss för mer information.

Moremi Crossing i Okvangodeltat
Moremi Crossing i Okvangodeltat

Specialerbjudande på resa 27 nov

Vi har tagit fram ett specialpris på safari med avresa just 27/11 från Sverige. En väldigt fin och ganska lyxig resa med mycket innehåll, egen guide på safarin, helpension på safarin och halvpension på Zanzibar och pris som är väldigt rabatterat jämfört med en vanlig avgång.

Flyg med KLM från Stockholm eller Göteborg. Ankomsttransfer. Arusha Hotel
Safari med egen guide/jeep 5 dagar med helpension och safari till Lake Manyara, Serengeti 2 nätter och Ngorongoro 1 natt. Boende på Serenas mycket fina 4-stjärniga safarilodger
Flyg till Zanzibar och transfers t/r och boende 6 nätter på lyxiga Breezes Beach Club & Spa med halvpension
Pris/person om ni reser 2 personer tillsammans
29800:- + flygskatter 3500:-

Pris/person om ni reser 4 personer tillsammans
26350:- + flygskatter 3500:-

 

Rabatten är ca 3000:-/person jämfört med andra avresedatum i november och betydligt mer jämfört med nästa års priser.

Lake Manyara pool på safarin

 

Safari i Tanzania

Tanzania har infört en momsliknande skatt på parkavgifterna till nationalparker m.m. som påverkar prisbilden på safari i Tanzania. Förenklat så kan det röra sig om ca 1000-2000:-/person på en safariresa där 5 dagar är ute på safari. Vi tar givetvis med det i alla nya offerter och försöker ge så bra pris som möjligt men ändå med kvalitet på safarin kvar.

Lite hälsningar från resenärer

Gilla oss på facebook för fler uppdateringar, bilder från Afrika m.m.

Besök Anderson’s på facebook

Vi är mycket nöjda med vår resa! Vi kände oss trygga hela tiden, men fick ändå uppleva vårt äventyr. Vi fick se alla Big Five! Lodgerna på safarin var jättefina. Förutom att Jeepen, med safaritak, var skön att åka i, så skyddade taket mot solen. Guiden var kunnig och påläst och mån om att vi skulle få se så mycket som möjligt. Även boendet, Double Tree Hilton, på Zanzibar var fantastiskt. Alla plan gick och kom i tid. Alla transfer fungerade perfekt.

Har ni några tips på något vi kan bli bättre på?
Kanske någon information om drickssystemet. Nu vet vi att det vanligaste är att man ger 1 dollar när någon hjälper till med resväskorna.

– Pernilla och Bo

 

Vår safariguide, Johan Stenkula, är en lysande och mångkunnig förmedlare när det gäller Afrikas natur, säkerligen Sveriges mest erfarna guide, och också mycket trevlig. Hans upplägg av safarin var pedagogiskt och genomtänkt, och vi fick se allt vi drömt om (fast i större mängd än vi föreställt oss). Genom att det bara var en jeep hade vi också ständig tillgång till honom, vilket var oerhört lärorikt och givande. Chauffören Daniel var också mycket kunnig, skicklig och trevlig. Vi hade gärna haft med Johan (eller båda) på Zanzibar också!

– Charlotta och Mats

 

Mycket positivt överraskade av all god mat. Vi njöt verkligen av trerättersmiddagarna på Kati Kati camp, vällagat mitt ute på Serengeti; imponerande! Det var också en upplevelse att bo i tält med god hotellstandard efter en spännande dag i jeepen, lägereld, hyenor intill knuten och visselpipa…
Vi såg också många fler djurarter än väntat och detta tack vare den duktiga guiden. Boken med Östafrikas djur kom väl till pass och vi prickade av över fyrtiotalet olika. Bra med index i boken på både svenska och engelska så att vi kunde ta hjälp av guiden när vi inte uppfattade vad han sa.
Vi är mycket nöjda och kan verkligen rekommendera er!

– Familjen Gustafsohn

 

Safaridelen var fantastiskt bra, mycket tack vare en kunnig och engagerad guide. Han var mycket lyhörd för vad vi ville ha ut av vår safari och vi kände ett stort förtroende för honom och hans förmåga att ge oss så mycket som var möjligt av upplevelser, hans sätt att köra jeepen var tryggt och säkert. Hotellen var genomgående av hög klass och maten var också mycket god. Personalen, med vänligt bemötande och den service de gav var strålande.

Zanzibar, allt fungerade väl och vi trivdes särskilt bra på Langi Langi. Maten gillade vi och miljön tilltalade oss. Även här var människorna vänliga och tillmötesgående. Alla transferresor fungerade utmärkt. De utflykter vi valde att göra är vi mycket nöjda med. Bland annat en tur som heter Blue Lagun, med snorkling samt en jättebra lunch, vi kände oss väl omhändertagna.

– Agneta och Hans

 

En reseberättelse

Vi fick in en så härlig reseberättelse från safari i Tanzania och Zanzibar!

Nu äntligen kommer vår recension från safarin med Johan Stenkula till Tanzania med bad i Zanzibar 23/11-5/12 2014. Julbestyr mm kom emellan. Men bättre sent än aldrig. Vi var ju ett sällskap på 9 vänner från Halmstad/Hyltebruk som gjorde denna fantastiska resa ihop. Våra förväntningar var stora men ändå kunde vi inte riktigt föreställa oss vad som väntade och vi var nog lite nervösa också. Men så fort vi kom fram och vi träffade vår guide Johan med chaufförer kände vi oss genast helt trygga med att de på bästa sätt skulle ta hand om oss under hela safarin. Väldigt skönt för då kunde vi slappna av helt och bara njuta. Och vi njöt verkligen allihop under denna fantastiska resa.

Varje dag blev till ett äventyr när vi fick uppleva vacker och skiftande natur i tre olika nationalparker och framförallt spännande möten med alla fina djur och fåglar. Underbara ögonblick.

Vi hade turen att få se Big Five x 2 samt gepard med ungar vilket är en fantastisk utedelning på så få dagar. Migrationen av gnuer från Kenya hade också börjat och det var också en helt makalös upplevelse. Efter det så blev gnuer faktiskt ett av favoritdjuren. Övernattningarna på våra Serena hotell var vi mycket nöjda med. Hög standard, fin service, vacker utsikt och väldigt god mat. Kunde inte bli bättre. Bäst var övernattningen i tältlodgen ute i Serengeti när man på natten kunde höra ljuden från lejon och buffel utanför. Så häftigt.

Resan i jeeparna gick också bra. Bilarna var nya och rätt bekväma faktiskt. Förstår bara inte att de håller ihop efter alla resdagar på tvättbrädevägar i Serengeti :)

Avslutningen med Zanzibar och Breezes Beach club o SPA var ju bara helt underbar. Vi var nästan lite chockade först över så fint hotellet var och vilket välkomnande bemötande vi fick när vi kom. Kände oss som kungar. Aldrig bott så fint. Men vi upptäckte snart att alla hotellgäster var helt vanliga människor precis som vi så vi stortrivdes verkligen på detta vackra hotell. Personalen var så vänlig mot oss, maten den bästa vi ätit med ny meny och tema varje kväll, fina rum i bästa bungalowen närmast stranden med havsutsikt, vacker trädgård mm.

Det var så skönt att bara få vila, sola, bada och läsa efter en intensiv safarivecka så vi gjorde inga utflykter mer än snorklade en förmiddag, gick på revet en förmiddag och var på privat hotellvisning, på systerhotellen intill, som ägdes av samma ägare som Breezes.

Vill passa på att tacka er för all hjälp och alla tips i samband med planeringen av vår safari. Vi är alla mycket nöjda och glada över vår safari och njuter nu av alla våra fantastiska minnen.

Med vänliga hälsningar
från oss alla
Mia, Anders, Rolf, Anja, Carin, Björn, Lena, Magnus och Birgitta

Besök Anderson’s på facebook

Kundomdömen från höstens resor

Gilla oss gärna på facebook för fler uppdateringar, bilder från Afrika och lite av varje.

Besök Anderson’s på facebook

Hela resan var en fantastisk upplevelse. Såg mycket djur och en underbar natur. Vår guide Max var mycket kompetent och visste precis var vi skulle åka i parkerna för att se alla djur. Jag kommer absolut att åka tillbaka det här är en upplevelse jag aldrig kommer att glömma och som jag vill göra igen.

 

Safari i Tanzania och Serengeti är ett minne för livet, måste säga att Anderson överträffade mina förväntningar i både bokning, resehandlingar och den fantastiska uppstyrningen med transfers, guider och allt. Det har flutit på fantastiskt, och i Afrika dessutom!
– Markus

 

Vi uppskattade de snabba svaren på våra frågor och engagemanget i desamma från Andersons. Vi uppskattade säljaren Ulfs beskrivningar av, samt kunskap om resmålet vilka båda bidrog till vårt beslut om både bolag och destination. När vi sedan kom fram till Tanzania och möttes av en helt fantastisk guide med underbar humor, passion till sitt land och arbete samt en stor portion vetande om såväl djur som natur insåg vi hur viktig just den personliga guiden är för en bra safariupplevelse. Lika nöjda är vi också med vistelsen på Zanzibar och Breezes hotell där vi njöt av underbar mat, lyx och vänlig personal.
– Johanna & David

 

Vi hade Vincent som guide och är fantastiskt nöjda med honom. Skulle vi resa igen så skulle vi önska honom och har vi vänner som ska resa så kommer vi rekommendera både honom och er! Han var oerhört kunnig och tog det lugnt i alla situationer och visade fin respekt för djurlivet. När vår dotter blev sjuk anpassade han den dagen efter det och det blev bra ändå eftersom det var snabbt övergående. Vi skulle vara tacksamma om Vincent fick reda på detta även om vi sa till honom på plats att vi var supernöjda. Kan ni skicka personliga hälsningar till guiderna?
– Anna

Gruppresa till Botswana

Vi har tillsammans med Johan Stenkula lagt upp en speciell gruppresa till Botswana. Avresa 2 april 2015. Boende på fina camper, speciell känsla och en lång och rejäl safari till Kalahari, Okavango, Chobe och Victoriafallen. Camperna och lodgerna kan vi hålla ett tag till men bra att kontakta oss snarast om ni är intresserade. Beskrivning av resan finns här: http://www.andersons.se/resa/botswana-med-johan-stenkula/

Camp Okavango
Camp Okavango

Tanzania och Zanzibar

Vi fick en fantastisk liten film i inboxen på morgonen från glada resenärer som reste till Tanzania och Zanzibar nu i jul/nyår.

Hela kontoret började titta och kunde inte riktigt sluta utan började längta. Det är väldigt fina vyer!
Tack så jättemycket för den!