En unik gruppresa

Vi har lagt upp en resa utöver det vanliga tillsammans med Johan Stenkula. En kombination med bergsgorillorna i Uganda och gnumigrationen i Kenya. Avresa 1 september. För att göra båda resorna i liten grupp med svensk guide är priset högt, men man kan också välja att vara med på ena delen av resan i något av länderna. Ett bra tillfälle att göra en unik resa tillsammans med andra i grupp. Avresa 1 september för Uganda och Kenya och 5 september för enbart Kenya.

Resan finns beskriven här: https://www.andersons.se/resa/gorillor-uganda-och-migrationen-masai-mara/

 

Gilla oss gärna på Facebook för nyheter och bilder ett par gånger i veckan och följ oss gärna på Instagram

Besök Anderson’s på facebook

Lejon i Serengeti

Vi fick en mycket fin film och hälsning från en särskild julgran på julafton. Det värmer. Tack! Besök vår facebooksida för att se filmen och följ oss gärna på Instagram

”Och så fick vi vårt alldeles egna ”Christmas Tree” på julafton (skickar ett litet bevis), inte ens Daniel hade varit med om något liknande. Jag tror vi stannade minst en timme och såg hur de gick från 6 lejon till 10. Och inte stördes det minsta av vår närvaro. Det var verkligen fantastiskt!
Mvh, Kerstin

Besök Anderson’s på facebook

Seronera Wildlife Lodge

Seronera Wildlife Lodge som ligger perfekt i centrala Serengeti har nu öppnat igen efter en större renovering och vi har fått ett introduktionserbjudande med dem för nya resor i januari-mars så hör alltid av er för aktuella priser och erbjudanden så gör vi ett förslag på en safariresa åt er.

Besök Anderson’s på facebook

Safari till Tanzania med egen guide

Förutom våra gruppresor är resorna med våra lokala guider och egen jeep väldigt uppskattade. Stort tack för det här fina omdömet!

”Resan var fantastisk och överträffade våra högt ställda förväntningar. Att ha en egen jeep med en mycket kunnig guide var en stor del av den lyckade safarin. Vår guide anpassade sin plan efter hur han uppfattade våra intressen på ett strålande sätt. Han tog oss till många intressanta platser och till oförglömliga upplevelser. Under hela resan bidrog han med kunskap om djur, växter, människor och miljöer, samtidigt som han med sitt positiva sätt gjorde våra dagar väldigt trevliga.
Boendet var genomgående mycket bra med Mbuzi Mawe tält-camp i Serengeti som den absoluta höjdpunkten. Att höra vildmarkens ljud genom tältduken är ett minne för livet.”

Mvh Ulf & Eva

Besök Anderson’s på facebook

Instagram safaribilder

Nu hittar ni oss även på Instagram och vårt konto är: andersons_safari  Det blir mycket safaribilder och fokus på safariresor.

”Safariresor sedan 1986. Svensk researrangör med trippel AAA i kreditvärdighet. IATA. Medlem i Svenska Resebyråföreningen”

Plastpåsar

Flera länder i Afrika har förbjudit plastpåsar. Tanzania, Kenya och Rwanda t.ex. så man får inte föra in plastpåsar i landet när man kommer. Travellers are no longer allowed to carry any plastic bags when entering the country. Aimed at reducing plastic pollution, the ban applies to the use, manufacture and importation of the banned plastics. Please be sure not to be in possession of plastic bags whatsoever as to ensure that fines are not incurred. If you have a bag containing tax free purchases, we advise you to remove it and leave the plastic bag at the entry points.

Bergsgorillor

Vi fick ett fantastiskt kort och hälsning från bergsgorillorna i Rwanda. Tack så jättemycket!

Hej!

Vill bara hälsa o tacka för en alldeles fantastisk resa! Vi är helt överväldigade och det var den bästa resan vi någonsin gjort. Rwanda var så vackert och bergsgorillorna…kan man bli annat än förälskad! Uganda och mötet med de lite mer opålitliga schimpanserna var annorlunda men inte mindre spännande. Alla vilda djur vid Kazingafloden fick ju en att tro man kommit till paradiset.

Vi blev så väl omhändertagna av vår guide och chaufför Martin. Han var så mån om oss och att vi skulle få så bra upplevelser som möjligt och det fick vi ju verkligen. För att överträffa detta så får nog nästa resa bli till månen!

Tusen tack!

Carianne, Peter, Olivia och André

 

Idag blir de flesta uppdateringarna på facebook så besök oss där för aktuella safaribilder m.m.

Besök Anderson’s på facebook

Botswana – bo 6 nätter betala för 4

Erbjudande safari i Botswana just nu.
Specialerbjudande från 1/12 2016 – 31/3 2017 (gäller ej för jul/nyårshelgen 23/12 – 2/1).

7 dagar / 6 nätter
3 nätter på Moremi Crossing i Okavangodeltat
3 nätter på Chobe Safari Lodge eller Bush Lodge

19350:-/person

En fantastisk safari i Botswana. Inkluderar transfer mellan camperna, alla måltider och safari.
Flyg från Sverige tillkommer.

Kontakta oss för mer information.

Moremi Crossing i Okvangodeltat
Moremi Crossing i Okvangodeltat

Specialerbjudande på resa 27 nov

Vi har tagit fram ett specialpris på safari med avresa just 27/11 från Sverige. En väldigt fin och ganska lyxig resa med mycket innehåll, egen guide på safarin, helpension på safarin och halvpension på Zanzibar och pris som är väldigt rabatterat jämfört med en vanlig avgång.

Flyg med KLM från Stockholm eller Göteborg. Ankomsttransfer. Arusha Hotel
Safari med egen guide/jeep 5 dagar med helpension och safari till Lake Manyara, Serengeti 2 nätter och Ngorongoro 1 natt. Boende på Serenas mycket fina 4-stjärniga safarilodger
Flyg till Zanzibar och transfers t/r och boende 6 nätter på lyxiga Breezes Beach Club & Spa med halvpension
Pris/person om ni reser 2 personer tillsammans
29800:- + flygskatter 3500:-

Pris/person om ni reser 4 personer tillsammans
26350:- + flygskatter 3500:-

 

Rabatten är ca 3000:-/person jämfört med andra avresedatum i november och betydligt mer jämfört med nästa års priser.

Lake Manyara pool på safarin

 

Safari i Tanzania

Tanzania har infört en momsliknande skatt på parkavgifterna till nationalparker m.m. som påverkar prisbilden på safari i Tanzania. Förenklat så kan det röra sig om ca 1000-2000:-/person på en safariresa där 5 dagar är ute på safari. Vi tar givetvis med det i alla nya offerter och försöker ge så bra pris som möjligt men ändå med kvalitet på safarin kvar.