Björn & Jessica

Hej Ulf och Christer,

Vi har fyllt i enkäten nedan, men vill även skriva några rader.

Hela resan var fantastisk och överträffade våra förväntningar. Upplägget var perfekt, där vi avstod från Zanzibar och hade en längre safari.

Ulf och andra kollegor i Tranås var mycket kunniga och ingav förtroende med egna kunskaper och erfarenheter från platserna. Det var av stort värde.

Ordningen som vi hade var till stor del var styrt av att vi ville bo två nätter i familjetältet på Pioneer Camp, och blev väldigt bra.

Vi avstod från Tarangire på grund av sonens allergier mot insektsbett och den, som vi läst om, rikliga förekomsten av tse-tse-flugor i detta område.

Vi fick en hänförande och varierande naturupplevelse med Lake Manyaras lummighet, Ngorongoros unika landskap och ekosystem och Serengetis storslagenhet, där vi hamnade mitt i migrationen.

Vår guide Vincent var helt perfekt. Han var mycket kunnig om både stora och små djur, växtlighet och geografin. Han hittade djuren på alla möjliga och omöjliga platser. Vi fick se alla djur (Big 9) och på mycket nära håll. Flera gånger var vi helt ensamma utan andra bilar i sikte, bland annat mitt i ett migrationsstråk med många tusen djur som omgav vår bil samtidigt som lejon jagade i utkanterna av flocken. Han var mycket hjälpsam, uppmärksam och lyhörd för våra önskemål. Vi uppskattade att han var med oss hela vägen, från första mötet vid ankomsten på flygplatsen till att lämna oss där vid avfärden.

På hemvägen hade vi ett upplägg som fungerade bra. Vi hade en 14 h lång transfer i Doha, där vi hann med spännande besök på traditionell basar med all världens mat, butiker, levande djur, kryddor och hantverk och övernattning på hotell.

Hela resan var en oförglömlig upplevelse för hela familjen, som vi kommer att bära med oss för alltid.

Varmt tack!
Björn & Jessica

Ola

Kan varmt rekommendera Andersons/Tour Africa vid planering av er semesterresa. De är mycket lyhörda och hjälpsamma. Kom med bra alternativ till boende och hade bra erfarenheter om resmålet.

Maritha

Helt unik resa och fantastiskt äventyr! Andersons får högsta betyg från första samtal tills du är hemma igen

Åsa och Peter

Mycket bra bemötande, vid bokning och hjälp med visumansökan, och från vår safariguide, Vincent. Vår guide gjorde mer än förväntat, såg även till att assistansen på flygplatsen i Arusha fungerade. Hotellet i Zanzibar (Breezes Club) var fantastiskt bra.

Anette med familj

Vi har aldrig varit på någon liknande resa och har därför inget att jämföra med! Men, vilken resa! Boende, mat, bemötande hos hela personalen! Wow! Rent och snyggt! Hela vägen-outstanding! Äldste sonen sa: “om vi hade åkt på bara safarin så hade det varit den bästa resan, och om vi åkt bara till Zanzibar och Breeze hotel hade det varit bästa resan- nu fick vi båda två! Det bästa av två världar”! Och vi håller med, alla som var med på resan! Vi gifte oss också på Zanzibar. Arrangemang, personal engagemang-bäst!
Det jag skulle vilja lyfta är är maten vid diabetes! Pratade med guide på safarin om vad jag ville ha. Fick ok mat, men inte det jag föreslagit, resten av gänget delade med sig av ost och ägg. En dag fick alla kyckling utom jag som fick en skål ris vilket jag sagt att det vill jag inte ha alls! (så lite kolhydrater som möjligt). Muntra miner den dagen runt motorhuven! På riktigt! Gapskratt faktiskt! Och kaffet var det bästa! Guiderna var lätta att umgås med, pålästa och duktiga!
Vi återkommer! Det måste vi bara!

Annie

Vill bara tacka dig Ulf för all hjälp när det gäller vår resa till Tanzania, för att du stod ut med alla mina frågvisa mail.
Men vilken resa det var, helt fantastisk, upplägget, maten var magisk, lodgerna var så fina, vår guide Max, människorna, renligheten, jag som är lite äckelmakare men det var så rent o snyggt överallt.
Sen Zanzibar som var magiskt, allt var så underbart!
Vilket rum vi hade på Breezes, personalen, maten, allt.
Jag säger bara wow 👌
Annie, Inger o Christel

Jennie

Vi är mer än nöjda och vill bara, bara tillbaka!
Det var som att resa till en annan värld och inte bara en annan världsdel. Folket var underbara och välkomnande. Avslappnade, vänliga och glada. Hakuna Matata på riktigt!
Magnifik natur med bl.a. dessa oändliga vidder. Men även resan inne i Tanzania bland byar, vägarna – ja allt!
God mat fick vi under hela resan. God service hela vägen.
Vår guide Daniel var så duktig och go. Han såg djur som ingen annan hade kunnat upptäcka. Glad och omtänksam. Vi fick se hur mycket djur som helst, på nära håll. Helt underbart att få möjlighet att komma så nära dem utan att störa dem. Välbevarad och fin park som är på djurens villkor, vilket känns bra för oss som är djurvänner och som vill att djuren ska få vara i sin naturliga miljö. Guiderna visar respekt för djuren så de inte irriterar eller stör med sina jeepar.
Vår researrangör Ulf som bokade och fixade med alla frågor var otroligt snabb med svar, kunnig och service-minded.
Jag har redan rekommenderat er till flera som gärna vill åka framöver. Får vi råd och möjlighet framöver så åker vi gärna igen och igen med er!
Vår familj är sååå glada och tacksamma att vi har kunnat göra denna resa tillsammans! Vår livs bästa resa! (Ja, vi har rest en hel del 😅)
Mvh Jennie, Torbjörn, Ebba (21 år)och William (19 år)

Marita

Underbar upplevelse för hela familjen där olika delar gjorde att resan kändes komplett. Safari sedan några dagar i Arusha och rundvandring där. Zanzibar var fantastiskt svalt turkost vatten. Lugn och ro i Matemwe stadsliv i Stone Town. Perfekt att promenera runt i. Stort tack Maria för det engagemang du lagt ner för att hjälpa oss få den resa som passade vår familj. Vi hade turen att få se många olika djur med små ungar under safarin vilket förhöjde upplevelsen

Erica

Resan var helt fantastisk och allt var perfekt planerat. Vi kunde helt koppla bort det praktiska och bara njuta. Våra guider Lembris och Daniel var kunniga, proffsiga och roliga. Vi kände oss väl omhändertagna. Oron över möjlighet till toaletter under safarin var helt obefogad då dessa fanns med jämna mellanrum och var mycket fräscha. Hotellen vi bodde på, Serena lodge, Tarangire safari lodge och Breezes på Zanzibar kan vi verkligen rekommendera. Hotellen var en upplevelse i sig och personalen så otroligt vänliga och serviceinriktade. Vi fick en oförglömlig upplevelse med barn och barnbarn.

Martin

Vi reste med Andersons för andra gången och denna resa bar av till Zambia för att paddla i en vecka längs Zambezifloden med kombinerad Safari följt av avkoppling med bad och snorkling i Mocambique och avslutningsvis en vistelse i Kapstaden. Arrangemanget var omfattande och krävde mycket logistik och samverkan men här visade Andersons sin fulla kompetens när det kommer till resor i Afrika.

Vi är fantastiskt nöjda med hela reseupplägget som var helt skräddarsytt för oss och där man från Andersons sida varit väldigt lyhörda.