I Tanzania reser du med 4-hjuls drivna jeepar med uppfällbar taklucka. I Kenya finns varianter med förstärkt minibuss. I södra Afrika är det ibland öppna safarifordon.

När du reser på safari med Andersons i Tanzania åker du i bra och anpassade fordon som det står Andersons på. På våra safarier reser du med 4-hjulsdrivna jeepar (Toyota Landcruiser) där alla har garanterad fönsterplats. Platser utan fönster används givetvis inte, eftersom safarin och dina möjligheter att se bra är en viktig del av safarin. Taket kan öppnas upp för bästa möjligheter till fotografering när man är ute på en så kallad gamedrive = safaritur i nationalparken.

I Tanzania har vi egna jeepar och en otroligt inarbetad organisation på plats. När du reser i Tanzania ser du jeepar från Andersons på vägarna och i nationalparkerna. På kontoret i Arusha finns totalt ca 40 jeepar med Andersons speciella färg och eget garage, verkstad och kontor. Safarijeeparna har olika ålder men gås igenom före och efter safarin och det görs även service på dem var 500:e mil och endast originaldelar används.

Andersons safarijeep med uppfällbar taklucka
Del av Andersons garage i Arusha med en del av ca 40 safarijeepar

I andra länder i Afrika förekommer andra typer av safarifordon. Med vår samarbetspartner i Kenya gör vi ibland safari i jeep som i Tanzania men även med förstärkta minibussar. Samma sak gäller dock med fönsterplats som alltid är garanterad på en safari.

På en del rundresor i södra Afrika kan andra fordon användas beroende på resans karaktär, dvs en guidad resa i Sydafrika sker ofta i en mycket liten grupp med minibuss medan safarier i södra Afrika oftast sker med öppen jeep. Om du är nyfiken så fråga givetvis oss vad som gäller för din resa.