Björn & Jessica

Hej Ulf och Christer,

Vi har fyllt i enkäten nedan, men vill även skriva några rader.

Hela resan var fantastisk och överträffade våra förväntningar. Upplägget var perfekt, där vi avstod från Zanzibar och hade en längre safari.

Ulf och andra kollegor i Tranås var mycket kunniga och ingav förtroende med egna kunskaper och erfarenheter från platserna. Det var av stort värde.

Ordningen som vi hade var till stor del var styrt av att vi ville bo två nätter i familjetältet på Pioneer Camp, och blev väldigt bra.

Vi avstod från Tarangire på grund av sonens allergier mot insektsbett och den, som vi läst om, rikliga förekomsten av tse-tse-flugor i detta område.

Vi fick en hänförande och varierande naturupplevelse med Lake Manyaras lummighet, Ngorongoros unika landskap och ekosystem och Serengetis storslagenhet, där vi hamnade mitt i migrationen.

Vår guide Vincent var helt perfekt. Han var mycket kunnig om både stora och små djur, växtlighet och geografin. Han hittade djuren på alla möjliga och omöjliga platser. Vi fick se alla djur (Big 9) och på mycket nära håll. Flera gånger var vi helt ensamma utan andra bilar i sikte, bland annat mitt i ett migrationsstråk med många tusen djur som omgav vår bil samtidigt som lejon jagade i utkanterna av flocken. Han var mycket hjälpsam, uppmärksam och lyhörd för våra önskemål. Vi uppskattade att han var med oss hela vägen, från första mötet vid ankomsten på flygplatsen till att lämna oss där vid avfärden.

På hemvägen hade vi ett upplägg som fungerade bra. Vi hade en 14 h lång transfer i Doha, där vi hann med spännande besök på traditionell basar med all världens mat, butiker, levande djur, kryddor och hantverk och övernattning på hotell.

Hela resan var en oförglömlig upplevelse för hela familjen, som vi kommer att bära med oss för alltid.

Varmt tack!
Björn & Jessica