Nahreen

Tack för hjälpen med bokningen av resan. Vi är mycket nöjda med resan som helhet och alla hotell/lodger. Alla transporter funkade utmärkt och chaufförerna kom i tid. Informationsmaterialet vi fick skickat och det vi fick på plats var väldigt trevligt. Vädermässigt så har vi haft allt från åska och hagelstormar till 40 grader plus. Vi är mycket nöjda med panoramaturen och vi fick en mycket trevlig guide.

Savanna Private Game reserve var en klass för sig, helt fantastiskt. Dom försöker ordna olika typer av middagar. En av middagarna hade vi i en gammal kolonial tågvagn, väldigt speciell upplevelse. Vi hade jättetur med safarin där också, då vi fick väldigt speciella möten med djuren. Vi hade även tur att se vildhundar jaga. Mycket skickliga safari guider och trackers. Dom lade också upp det så att de försökte så att man delade safari jeep med samma personer under de dagar man stannade och även hade samma guide och tracker, på det viset så viset visste guiden vilka djur vi sett. Vi hade turen att dela med en annan svensk familj som var där samma dagar som vi så det blev trevligt sällskap. Dom samarbetade med 7 andra lodger i området så det underlättade djurskådningen, samtidigt som de såg till att helst vara max 2-3 bilar åt gången.

Även mycket nöjda med Motswari. Vi hade väl när det gäller djurskådning något sämre där (pga torka) men efter den fantastiska som vi redan haft i Savanna gjorde det inget. Elefanterna och bufflarna började dock så sakta komma in i området. Det vi tyckte var trevligt var att vi fick se mycket fåglar och insekter och våra guider delade med sig av sina kunskaper, Motswari blev ett bra komplement till Savanna. Jag skulle nog rekommendera att man besöker två olika områden i Kruger eftersom djuren rör sig en del så man kan ha både tur och otur.