En riktigt genuin safari i Okavangodeltat med mokoros, vandring, tältboende och besök till små camper. Boende på Oddballs som har walking safari och safari med mokoro. Ingen safari med fordon. Denna safari i Okavango är nära naturen och unik. En safari för naturälskaren som vill uppleva Botswana

 • Pris från 51 800:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 9 dagar

Boka Resan

Maun

Oddballs

Camp Savuti

Kasane

Ilala Lodge

Program

Dag 1

Vi bokar ert flyg från Sverige till Maun i Botswana.

Dag 2

Transfer och safariflyg till Oddballs´Enclave som är en liten ö mitt i Okavangodeltat vid gränsen till Moremi Game Reserve. Hit kan du enbart komma med safariflyg. Oddballs erbjuder enbart vandrings eller mokorosafari. Det finns här ingen safari med fordon.

Vid ankomst möts ni och välkomnas till ön av er privata guide som är med er under hela safarin. De fina Merutälten gör detta till en liten, fin och personlig camp. Tälten står på upphöjda träterrasser alla med privata badrum med kallt och varmt rinnande vatten och dusch utomhus. Oddballs Enclave har plats för maximalt 10 gäster i fem tält. Här kan ni välja mellan många utsiktsplatser över deltat och djuren som passerar förbi. Måltiderna äter ni på restaurangdäcket med utsikt över flodslätten och avlägsna öar.

Boende 3 nätter på Oddballs. Här ingår fully inclusive, helpension, de flesta drycker förutom den unika safarin.

Oddballs Enclave i Botswana, badrummet.

Er privata guide som har hand om högst 2 gäster är född i området och sköter sin egen mokoro som han tar er ut i deltat under tidiga mornar och eftermiddagar då det är lite svalare. Ni besöker de närbelägna öarna där ni går tillsammans för att spana djur och njuta av den speciella atmosfären som finns här i Okavangodeltat. Om ni vill packas det picknicklunch så ni kan vara ute hela dagen. Att obeväpnad vandra mitt bland Afrikas vilda djur är en sällsynt upplevelse som stannar kvar en lång tid. Din guide känner denna natur mycket väl och kan peka ut små och stora upplevelser i det vilda.

Boende 3 nätter på Oddballs. Här ingår fully inclusive, helpension, de flesta drycker förutom den unika safarin.

 

Dag 5

Frukost på Oddballs Enclave och sedan safariflyg till Camp Savuti.

Savutis våtmarker, som får sitt vatten från Savutikanalen är berömt för att vara ett av Afrikas bästa områden för safari. Savutikanalen som varit torrlagd sedan 1982 fick tillbaks sitt flöde 2010 och ger nu åter sitt livgivande vatten till våtmarken och det frodiga gräset. En mängd gräsätare kommer hit och eftersom vi är i Afrika så gör även rovdjuren det.

Camp Savuti är en liten personlig camp med 5 tält som tar emot maximalt 10 gäster. Tälten är placerade så man slipper insyn och varje tält har en egen veranda med strålande utsikt över Savutikanalen. Tälten är stora och rymliga med privat wc/dusch. I loungen och restaurangen finns sköna soffor kring brasan med utsikt över Savuti.

Boende 2 nätter på Camp Savuti. Även här ingår fully inclusive, helpension, de flesta drycker, gamedrives.

Camp Savuti i Botswana.

Safariaktiviteterna inkluderar morgon- och eftermiddags game drive i parken och längs stränderna. Safarin sker i öppna jeepar för att få bästa möjliga förutsättningar för fotografering och för att se djuren riktigt nära. Din safariguide kommer visa dig sitt vackra Savuti med dess varierade natur och djur.

Dag 7

Safariflyg till Kasane och transfer landvägen till Victoria Falls i Zimbabwe. Boende 2 nätter på Ilala Lodge vid Victoriafallen. En perfekt avslutning på en resa med Okavango. Här ingår guidad tur vid Victoriafallen ocn en Sunset Cruise på Zambezifloden. Boende 2 nätter inkl. frukost.

Dag 9

Transfer och hemresa.

Ilala Lodge vid Victoriafallen.
Pris från

51 800:-

Flygbiljetter tillkommer

Avresa

Dagligen

Antal dagar

9 dagar

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer
 • 1 april 2024 – 30 juni 2024
  51800 kr
 • 1 juli 2024 – 30 november 2024
  58700 kr
Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Safariflyg från Maun till Oddballs Camp
 • 3 nätter på Oddballs Camp
 • Safariflyg till Camp Savuti
 • 2 nätter på Camp Savuti
 • Safariflyg till Kasane
 • Transfer landvägen Kasane-Victoria Falls
 • 2 nätter på Ilala Lodge, Victoriafallen
 • Guidad tur Victoriafallen inkl. parkavgifter
 • Sunset Cruise på Zambeziflodgen
 • Transfer till Victoria Falls Airport

Safaridelen i Botswana är fully inclusive, dvs helpension, gamedrives och även de flesta drycker ingår, lokalt öl, vin också men ej premium brands.
På hotellet vid Victoriafallen ingår frukost.

Priset inkluderar inte t.ex.
Priset inkluderar inte t.ex.

Flygbiljetter från Sverige t/r. Vi har paketpriser med flera flygbolag som vi gärna bokar in åt er. Där kan vi boka in er och ändå avvakta med biljettutskrift till närmare avresan, vilket är en stor fördel. Priser varierar med platstillgång och det är alltid bra att vara ute i så god tid som möjligt för att få bra pris.

 • Personliga utgifter m.m.
 • Pass, visum, reseförsäkring m.m.
 • Dricks