Uganda

Resor till Uganda med bergsgorillor, schimpanser och safari. Här kan du se våra paketresor där du reser med egen guide eller på en gruppresa

Om Uganda

Resor till Uganda

Den största attraktionen i Uganda är de majestätiska bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable Forest och en gorillavandring kommer att förändra ditt liv på många sätt. En resa i Uganda är även den perfekta platsen för schimpansvandring i Kibale, safari i Murchinson Falls National Park och Queen Elizabeth National Park. Här finner man mer än 320 registrerade fågelarter. Folk är oftast vänliga och hjälpsamma. En resa i Uganda är en unik upplevelse.

Vart reser vi i Uganda?

Bwindi Impenetrable Forest

Att sitta på en bergssluttning omringad av en gorillafamilj är en upplevelse du tar med dig. Självklart är mötet med den mäktiga silverryggen en otrolig upplevelse, men allt eftersom du sitter helt orörlig och tyst kommer du upptäcka fler händelser. Mammor som matar sina ungar, leker med eller tillrättavisar sina ungar. Du kommer upptäcka att de visar varandra hur man växer upp och blir en gorilla och självklart en massa tid till lek men framför allt kommer du upptäcka hur lika vi är. Namnet “den ogenomträngliga skogen” kan låta lite skrämmande, men har helt enkelt att göra med den massiva regnskogen och vi har professionella guider med oss som garanterar säkerheten under hela tiden.

Murchison Falls National Park

Mäktiga Nilen forsar med full kraft genom den sju meter breda öppningen och det skapar magnifika Murchinsonfallen. En båtkryssning under fallen, längs floden borde vara inkluderad i en resa i Uganda. Nilen flyter genom nationalparken och dess konstanta flöde av sötvatten gör att viltlivet trivs och floran frodas. Murchison Falls National Park är det bästa stället i Uganda för en klassisk safari med massor av lejon, elefant, buffel och flodhäst. Dessutom är nationalparken en av de bästa platserna för fågelskådning i Afrika.

Queen Elizabeth National Park

Storvilt, trädklättrande lejon och klassisk safari. Under en resa i Uganda inkluderas med fördel ett besök i denna park, eftersom man enkelt når den från Bwindi. Vi inkluderar också ett besök här i våra gorillavandringar så ni även får en lite smak av en klassisk safari under din resa. Kazingakanalen har mycket flodhäst och krokodil och är ett bra ställe för en flodkryssning.

Kibale National Park

Kibale National Park är framför allt känt för schimpansvandringar, men här finns även andra apor och en del storvilt.

När ska vi åka till Uganda?

Juni till augusti, december till februari – torra säsongen

  • Bästa tiden för gorilla trekking eftersom det är torrare
  • I savannområdena är växtligheten lägre och djuren samlas kring vattenkällorna vilket gör att det är lättare att se dem.
  • Fast det är högsäsong under juni till september känns det inte trångt i parkerna som andra destinationer
    Det regnar mindre och solen skiner oftare
  • Gorillatillstånden bör bokas i god tid innan ankomst

 

Mars till maj, september till november – den gröna säsongen

  • Savannen och reservaten är grönare och det är lågsäsong vilket betyder billigare priser
  • Trots att djuren är lättare att se under torrsäsongen så kommer du få se mycket djur inklusive de nyfödda ungarna
  • Vägarna kan vara besvärliga och bilarna fastnar ofta, skogsstigar kan vara väldigt leriga och hala och det brukar vara en utmaning
  • Gorillatillstånden går åt även om det är lågsäsong och regnigt och du kommer inte kunna byta dag.