Safari och resor i Tanzania är något som vi är mycket bra på. Med eget kontor i Arusha sedan 1986 och GPS i varje safarijeep ordnar vi din safariresa.

Andersons har möjligheter att boka in din drömresa till det riktiga Afrika med safari i Tanzania. Vi har vårt kontor på plats i Arusha med egna safarijeepar, en bra organisation och kan anpassa din safari som du vill ha den.

På den här resan bor ni på rätt platser i nationalparkerna nära djurlivet och safarin vilket är mycket viktigt. Efter safarin blir det sol och bad på Zanzibar.

Alternativa boenden på safarin som Serenas safarilodger, mindre tältcamper och de allra mest exklusiva boendena på safari kan vi enkelt ta fram åt er om ni önskar.

 • Pris från 64 500:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 14 dagar

Boka Resan

Dag 1 Ankomst

Ankomst till Kilimanjaro flygplats. Sedan transfer till Arusha Hotel.

Mount Meru Hotel

Dag 2

Safari i Lake Manyara Nationalpark

Dag 3-4

Safari i Seregeti. Boende på Seronera Wildlife Lodge.

Dag 5

Safari i Ngorongorokratern. Boende på Ngorongoro Serena Lodge

Dag 6-13

Avkoppling på Zanzibar på valt hotell.

Program

Dag 1 – Avresa

Flyg från Sverige på morgonen med KLM alternativt dagen före med Qatar Airways eller Ethiopian Airlines.

Vid ankomst till Kilimanjaro Airport möts ni av Andersons i ankomsthallen och körs en knapp timme till ert hotell i Arusha. Boende på Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – Safari med egen privat guide och jeep 6 dagar / 5 nätter

Frukost på hotellet och sedan hämtas ni upp av er personliga guide och chaufför på hotellet. Ni har en helt egen jeep och gör en riktig safari till några av Afrikas bästa nationalparker. Att uppleva den norra safarirutten på rätt sätt och resa via Lake Manyara, Ngorongoro ut mot Serengeti är något av det bästa man kan göra på en safariresa. Det är en djurrikedom och naturupplevelse som är svår att beskriva eller överträffa. Många fantastiska fototillfällen väntar.

Gepard
En safari ger otroligt många fina möjligheter att fotografera

Boendet under safarin är mestadels vad som kan sägas vara 3-stjärnig standard, men med mycket bra läge ute i nationalparkerna, vilket är viktigt för att göra en bra safari i Tanzania. När ni reser med Andersons på den här resan bor ni t.ex. mitt i centrala Serengeti med djurlivet precis utanför lodgen och får ut mesta möjliga av den tid ni är ute på safari.

 

Ni åker med er guide mot Lake Manyara med picknicklunch. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med annan karaktär än den klassiska savannen som ni kommer att möta mycket av senare på safarin. Tid spenderas i Lake Manyara med djurskådning samt lunch i det fria. Här finns t.ex. de trädklättrande lejonen men också t.ex. giraffer och mycket elefanter. Under sen eftermiddag åker vi vidare mot hotellet som ligger uppe på en förkastningskant av Great Rift Valley.

Resten av dagen går att att koppla av och njuta av den hänförande utsikten över nationalparken nedanför. Man kan även passa på att ta ett skönt bad i poolen. Middag serveras på kvällen.

 • Boende: Lake Manyara Hotel
 • Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: ca 2 timmars transfer samt 4 timmars djurskådning

Dag 3 – Serengeti

Efter en god frukost vidare resa mot Ngorongoro där ni stannar en stund för att njuta av den magiska utsikten. Sedan fortsätter resan mot Serengeti. Ju närmare ni kommer desto mer djur finns kring vägen och resan övergår mer och mer mot en gamedrive. På eftermiddagen är det fokuserad gamedrive dvs safari i Serengeti.

Serengeti är en av de största nationalparkerna i hela Afrika och det finns inga stängsel eller liknande. Området är med sina 14 763 km2 något större än Skåne i Sverige. Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer som rör sig tillsammans och mängder av lejon. Idag uppskattar man att det finns ca 3000 lejon i Serengeti.

Safarin är mycket bra med rovdjur som lejon, leopard, gepard, serval och hyenor men också för de stora hjordarna med antiloparter, gnuer, zebror och migrationen som är här en stor del av året. Giraff, elefant, flodhäst och många fågelarter hittar man här helt naturligt. Serengeti har varierad natur med de stora grässlätterna i sydost och många kopjes där det ibland finns stora flockar med lejon och sedan savann med akacieträd i centrala Serengeti och vid Seronerafloden.

Lejon i Serengeti på en safari i Tanzania
Lejon i Serengeti på en safari i Tanzania

Boende på Seronera Wildlife Lodge med bra läge i centrala Serengeti. Seronera är grundalternativet på den typ av lodger vi använder på safari och kan sägas vara 3-stjärnig. Dusch/WC på rummen givetvis
Om ni är intresserade av att bo på tältcamp bokar vi t.ex. Kati Kati Camp åt er och det är då tält med riktiga sängar och resan har samma prisläge som Seronera. Om ni vill bo lyxigare under safarin finns alternativ med boende på Serenas lodger och lyxtältcamper som Mbuzi Mawe eller Pioneer Camp som ni kan välja mot ett tillägg på resans pris.

 • Boende: Seronera Wildlife Lodge eller Kati Kati Camp
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa samt 3 timmars djurskådning Serengeti

Dag 4 – Serengeti

Heldag med gamedrives i Serengeti lite beroende på hur ni vill ha det. Ni kan ha en tidig gamedrive då djuren är som mest aktiva från ungefär klockan 0600 på morgonen och sedan återvända till lodgen för en härlig frukost omkring 0900.

Sedan kanske koppla av mitt på dagen för att fortsätta ut efter lunch. Alternativt kan man göra en längre gamedrive och ta med sig picknicklunch och stanna ute hela dagen.

 • Boende: Seronera Wildlife Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: Heldag med djurskådning/gamedrives i Serengeti
Safari i Ngorongoro, Tanzania, bild tagen av Tour Africa och Andersons Sverige
Safari i Ngorongoro, Tanzania

Dag 5 – Serengeti och Ngorongoro

Gamedrive på morgonen och mer tid i Serengeti. Ni har hela dagen på er att ha safari i Serengeti och sedan röra er tillbaka mot Ngorongoro och kan även besöka massajby om ni vill det. Massajerna är ett nomadfolk som sätter sin prägel på mycket av denna delen av världen med sina traditioner och stolta uttryck. Att besöka massajby kostar ungefär USD50/fordon som man får betala lokalt.

Massajer vid Ngorongoro, Tanzania
Massajer vid Ngorongoro, Tanzania

Vid Ngorongoro bor ni på Ngorongoro Serena Lodge vid kraterkanten med fantastisk utsikt över kratern nedanför.

 • Boende: Ngorongoro Serena Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: mer safari i Serengeti och resa tillbaka till Ngorongoro

Dag 6 – Ngorongoro

Frukost, sedan avresa med picknicklunch för en heldag nere i Ngorongorokratern med djurskådning. Ngorongorokratern är en enorm krater med ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Här finns också god chans att se noshörning. På eftermiddag åker ni uppför kraterkanten och tillbaka till lodgen.

 • Boende: Ngorongoro Serena Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: safari i Ngorongorokratern

Dag 7 – Zanzibar

Frukost och avresa tillbaka mot Arusha ca 3 timmar och ni körs till Arushas flygplats. Flyg från Arusha till Zanzibar 1335 som tar drygt 1 timme. Vid ankomsten möts ni och får transfer till ert hotell. Boende 7 nätter på valfritt hotell på Zanzibar.

Väljer man att bo från 4-stjärnig standard eller bättre på Zanzibar så är det mycket hög standard på hotellen och oftast ingår både frukost och middag. Ett hotell vi gärna rekommenderar är Breezes Beach Club & Spa – ett av våra favorithotell på Zanzibar, som också har ett bra arbete med hållbarhet och utbildar människor från byar omkring som får arbeta på hotellet. De har också byggt en stor anläggning för solenergi som kommer Zanzibar tillgodo. Vacker design och ett särskilt lugn. Vi har arbetat med Breezes och The Zanzibar Collection sedan de öppnade för decennier sedan. När ni bor där ingår både frukost och middag. I The Zanzibar Collection ingår även resorts som Baraza, The Palms och Zawadi.

Andra intressanta hotell på Zanzibar kan t.ex. vara boutiquehotellet Z Hotel om du vill bo i byn Nungwi på norra Zanzibar och ha god standard. 3-stjärniga men bra alternativ har vi också valt ut några stycken. På nordöstra Zanzibar finns det relativt orörda området Matemwe med några bra hotell vi tycker mycket om som är mer i den 3-4 stjärniga kategorin som Villa Kiva eller Zanzibar Retreat.  Zanzibar Retreat har 12 rum och strandläge.

Arabian Nights Hotel
Vi erbjuder hotell i olika prisklasser beroende på vad ni vill ha för upplevelse på Zanzibar

Kontakta oss med era önskemål så gör vi en offert på just er drömresa och rekommenderar rätt hotell åt er på Zanzibar!

Dag 14 – Hemresa

Transfer till flygplatsen – hemresa med ankomst till Sverige följande dag.

 

Pris från

64 500:-

inkluderar flygbiljetter

Avresa

Dagligen

Antal dagar

14 dagar

Boka Resan

Prisidé
Prisidé

Preliminära prisexempel per person när ni reser 2 personer med egen privat guide:

 • Breezes Beach Club & Spa (halvpension) 70 500:- (inkl. flyg och flygskatter)
 • Villa Kiva (frukost) 62 500:- (inkl. flyg och flygskatter)

Prisexempel per person när ni reser 4 personer med egen privat guide:

 • Breezes Beach Club & Spa (halvpension) 64 500:- (inkl. flyg och flygskatter)
 • Villa Kiva (frukost) 56 500:- (inkl. flyg och flygskatter)

Prisexempel inkluderar flygbiljetter t/r från Sverige och flygskatter till ett preliminärt pris i vanlig säsong. För att ge ett exakt pris behöver vi titta på ett exakt datum för er resa och göra en personlig offert åt er så kontakta oss för det.

Priserna ovan är i vanlig säsong och det finns tider på året då priserna kan vara lägre eller högre.

Med avresa i mellansäsong som ändå ger mycket bra safari i Serengeti som t.ex. från 1/11 – 15/12  är priserna lägre och i högsäsong som jul/nyår och juli-augusti högre.

Kontakta oss för exakt prisförslag och program så gör vi ett förslag just för er resa.

Det är mycket bra att vara ute i god tid så att vi kan boka in så bra flygpris åt er som möjligt. Vi har särskilda paketpriser som vi kan boka in åt er i god tid före avresan och resorna går att boka ungefär 1 år i förväg.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Flygbiljetter från Sverige t/r
 • Alla transfers enligt ovan
 • Hotell Arusha 1 natt inkl. frukost
 • Safari med helpension, boende och gamedrives
 • Engelsktalande privat guide/chaufför under safarin
 • Egen privat safarijeep (Toyota Landcruiser eller liknande)
 • Parkavgifter till nationalparkerna
 • Flying Doctor Service på safarin
 • Flyg ut till Zanzibar
 • Hotell på Zanzibar 7 nätter enligt ovan med halvpension eller frukost
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer.
 • Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund för att reducera klimatavtrycket vid flygresor
Priset inkluderar inte
Priset inkluderar inte
 • Drycker till måltiderna på safarin
 • Pass, visum (USD50 som söks som e-visum för Tanzania), vaccinationer, reseförsäkring
 • Personliga utgifter m.m.
 • Dricks – safariguiden brukar som tradition få ca USD25-30/sällskap och dygn på safari som man ger avslutningsdagen.