Safari i Tanzania är något som vi är mycket bra på. Med eget kontor och GPS i varje jeep i Tanzania ordnar vi din safariresa.

Andersons har möjligheter att boka in din drömresa till det riktiga Afrika och Tanzania med bästa avtal på flyg och sedan göra ett arrangemang som är exakt som du vill ha det.

Den här resan ger rejält med tid ute i Serengeti med egen guide och jeep och ni besöker även nationalparkerna Lake Manyara och Ngorongoro. Ni bor på rätt platser i nationalparkerna nära djurlivet och safarin vilket är mycket viktigt. Efter safarin blir det sol och bad på Zanzibar. Vi bokar dig med flyg och vid ankomst möts du av Andersons i Tanzania.

Möjligheter finns också till alternativa lodger, camper eller hotell på Zanzibar beroende på vad ni önskar.

 • Pris från 43 550:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 15 dagar

Boka Resan

Dag 1 Ankomst

Ankomst till Kilimanjaro flygplats. Sedan transfer till Arusha Hotel.

Dag 1

Arusha Hotel

Dag 2

Safari i Lake Manyara Nationalparken

Dag 3-4

Safari i Seregeti. Boende på Seronera Wildlife Lodge.

Dag 5

Safari i Ngorongorokratern. Boende på Ngorongoro Wildlife Lodge

Dag 6-14

Avkoppling på Zanzibar på valt hotell.

Program

Dag 1 – Avresa

Flyg från Sverige på morgonen med KLM som håller mycket god standard. KLM har avgång från t.ex. Stockholm, Linköping, Göteborg och Köpenhamn och ni byter i Amsterdam och reser vidare med deras fina nonstopflyg till Kilimanjaro Airport. Vid ankomsten möts ni av Andersons i Tanzania och får transfer till ert hotell. Boende på Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – Safari med egen privat guide och jeep 6 dagar

Frukost på hotellet och sedan hämtas ni upp av er personliga guide och chaufför på hotellet. Ni har en helt egen jeep och gör en riktig safari till några av Afrikas bästa nationalparker. Den så kallade norra safarirutten i Tanzania där man reser via Lake Manyara och Ngorongoro ut till Serengeti och tillbaka är Afrika på det sätt man kanske har drömt om. Många upplevelser och fantastiska fototillfällen väntar.

Gepard
En safari ger otroligt många fina möjligheter att fotografera

Boendet under safarin är mestadels vad som kan sägas vara 3-stjärnig standard med mycket bra läge ute i nationalparkerna, vilket är otroligt viktigt för att göra en bra safari i Tanzania. När ni reser med Andersons på den här resan bor ni t.ex. mitt i centrala Serengeti med djurlivet precis utanför lodgen och får ut mesta möjliga av den tid ni är ute på safari.

Ni åker med er guide mot Lake Manyara med picknicklunch. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med annan karaktär än den klassiska savannen som ni kommer att möta mycket av senare på safarin. Tid spenderas i Lake Manyara med djurskådning samt lunch i det fria. Här finns t.ex. de trädklättrande lejonen men också t.ex. giraffer och mycket elefanter. Under sen eftermiddag åker vi vidare mot hotellet som ligger uppe på en förkastningskant av Great Rift Valley.

Resten av dagen tillbringar vi med avkoppling och kan njuta av den hänförande utsikten över nationalparken nedanför. Man kan även passa på att ta ett skönt bad i poolen. Middag serveras på kvällen.

 • Boende: Lake Manyara Hotel
 • Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: ca 2 timmars transfer samt 4 timmars djurskådning

Dag 3 – Serengeti

Efter en god frukost avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, nationalparken Serengeti som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Detta är trots sin storlek ett av de däggdjurtätaste områdena i Afrika. Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer men även gott om rovdjur som lejon och gepard.

Mer konkret är Serengeti ett världsarvsområde utsett av UNESCO och man brukar säga att inom ekosystemet som är Serengeti med omnejd finns världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 3000 lejon.

Vägen får förbi Ngorongoro där vi stannar för den magiska utsikten. Sedan vidare ut mot Serengeti och riktiga vildmarken. På eftermiddagen gör vi vår första av flera gamedrives i Serengeti. Boende på Seronera Wildlife Lodge med bra läge mitt i nationalparken. Seronera är grundalternativet på den typ av lodger vi använder på safari och kan sägas vara 3-stjärnig. Dusch/WC på rummen givetvis.

En trevlig syn med giraffer i Serengeti
En trevlig syn med giraffer i Serengeti

Om ni är intresserade av att bo på tältcamp bokar vi t.ex. Kati Kati Camp åt er och det är då tält med riktiga sängar och resan har samma prisläge som Seronera. Om ni vill bo lyxigare under safarin finns alternativ med boende på Serenas lodger och lyxtältcamper som Mbuzi Mawe eller Pioneer Camp som vi bokar mot en merkostnad.

 • Boende: Seronera Wildlife Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa samt 3 timmars djurskådning Serengeti

Dag 4 – Serengeti

Heldag med gamedrives i Serengeti lite beroende på hur ni vill ha det. Ni kan ha en tidig gamedrive då djuren är som mest aktiva från ungefär klockan 0600 på morgonen och sedan återvända till lodgen för en härlig frukost omkring 0900.

Lejon i Serengeti

Sedan kanske koppla av mitt på dagen för att fortsätta ut efter lunch. Alternativt kan man göra en längre gamedrive och ta med sig picknicklunch och stanna ute hela dagen.

 • Boende: Seronera Wildlife Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: Heldag med djurskådning/gamedrives i Serengeti

Dag 5 – Serengeti och Ngorongoro

Gamedrive på morgonen och mer tid i Serengeti. Ni har hela dagen på er att ha safari i Serengeti och sedan röra er tillbaka mot Ngorongoro och kan även besöka massajby om ni vill det. Massajerna är ett nomadfolk som sätter sin prägel på mycket av denna delen av världen med sina traditioner och stolta uttryck. Att besöka massajby kostar ungefär USD50/fordon som man får betala lokalt.

Massajer vid Ngorongoro, Tanzania
Massajer vid Ngorongoro, Tanzania

Åter vid Ngorongoro bor vi precis vid kraterkanten med utsikt över den magnifika Ngorongorokratern nedanför.

 • Boende: Ngorongoro Wildlife Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: mer safari i Serengeti och resa tillbaka till Ngorongoro

Dag 6 – Ngorongoro

Frukost, sedan avresa med picknicklunch för en heldag nere i Ngorongorokratern med djurskådning. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Vi kommer att få se otroligt mycket djur innan vi återvänder mot lodgen sen eftermiddag. Avkoppling och middag på lodgen.

 • Boende: Ngorongoro Wildlife Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: Heldag med djurskådning i kratern

Dag 7 – Zanzibar

Frukost och avresa tillbaka mot Arusha ca 3 timmar och ni körs till Arushas flygplats. Flyg från Arusha till Zanzibar 1245 som tar drygt 1 timme. Vid ankomsten möts ni och får transfer till ert hotell. Boende 7 nätter på valfritt hotell på Zanzibar. Vi jobbar med bra 3-stjärniga hotell med luftkonditionering (viktigt på Zanzibar) och bättre hotell som 4-5-stjärniga resorts.

Väljer man att bo från 4-stjärnig standard eller bättre på Zanzibar så är det mycket hög standard på hotellen och oftast ingår både frukost och middag. Ett hotell vi gärna rekommenderar är Breezes Beach Club & Spa -ett av de bättre hotellen på Zanzibar och ändå väl integrerat med lokalbefolkning där man stödjer byarna omkring på vissa sätt och även utbildar människor som får arbeta på hotellet. Vacker design och ett särskilt lugn. När ni bor där ingår både frukost och middag.

En klassisk resort där det ingår all inclusive är Doubletree Hilton. Resorten ligger i Nungwi på norra Zanzibar. Här finns även hotell som boutiquehotellet Z Hotel och enklare 3-stjärniga Langi Langi. På nordöstra Zanzibar finns det relativt orörda området Matemwe med några bra hotell vi tycker mycket om som är mer i den 3-4 stjärniga kategorin som Villa Kiva, Zanzibar Retreat med 12 rum och strandläge eller Matemwe Bungalows. Här finns också Zanzibar Queen som är mer 4-stjärnigt.
Andra hotell och områden finns. Enklare hotell med bra pris som Arabian Nights Suites i Paje är ett av dem.

Arabian Nights Hotel
Vi erbjuder många hotell i olika prisklasser beroende på vad ni vill ha för avslutning på Andersonsresan

Kontakta oss med era önskemål så gör vi en offert på just er drömresa och rekommenderar rätt hotell åt er på Zanzibar!

Dag 14 – Hemresa

Transfer till flygplatsen – hemresa med ankomst till Sverige följande dag.

Pris från

43 550:-

inkluderar flygskatter 4 700:-

Avresa

Dagligen

Antal dagar

15 dagar

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer
 • Prisexempel per person när ni reser 2 personer med egen privat guide:
 • Breezes Beach Club & Spa (halvpension) 44 850:- + flygskatter ca 4 700:-
 • Doubletree Hilton (all inclusive) 44 900:- + flygskatter ca 4 700:-
 • Zanzibar Retreat (frukost) 41 450:- + flygskatter ca 4 700:-
 • Villa Kiva (frukost) 38 850:- + flygskatter 4 700:-

Prisexempel är baserat på flyg med KLM och resa när ni är 2 personer med helt egen privat guide och jeep på safarin. Är ni 4 personer är priserna per person något lägre. Med avresa i mellansäsong som ändå ger mycket bra safari i Serengeti som t.ex. från 1/11 – 15/12  är priserna något lägre och i högsäsong som jul/nyår och juli-augusti högre. Kontakta oss för exakt prisförslag och program så gör vi ett förslag just för er resa.

Det är mycket bra att vara ute i god tid så att vi kan boka in så bra flygpris åt er som möjligt. Vi har särskilda paketpriser som vi kan boka in åt er i god tid före avresan och resorna går att boka ungefär 1 år i förväg.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Flyg med KLM t/r
 • Flygskatter som tas ut i flygbiljetten motsvarande ca 4700:-
 • Alla transfers enligt ovan
 • Hotell Arusha 1 natt
 • Safari med helpension enligt ovan 6 dagar och transport i jeep!
 • Engelsktalande guide under safarin
 • Egen guide och jeep
 • Parkavgifter
 • Flying Doctor Service på safarin
 • Flyg ut till Zanzibar
 • Hotell på Zanzibar 7 nätter enligt ovan
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer.
 • Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund för att reducera klimatavtrycket vid flygresor
Priset inkluderar inte
Priset inkluderar inte
 • Drycker till måltiderna på safarin
 • Pass, visum (USD50 som söks som e-visum för Tanzania), vaccinationer, reseförsäkring
 • Personliga utgifter m.m.
 • Dricks – safariguiden brukar som tradition få ca USD25/sällskap och dygn på safari som man ger avslutningsdagen.