En skräddarsydd safariresa i Tanzania som vi anpassar utifrån era önskemål. Safari med egen privat guide och safarijeep

Följ med Anderson’s och våra guider till Tanzania så får du en riktigt bra och genomtänkt safariresa med kvalitet där du bor nära djurlivet i centrala Serengeti eller med utsikt över Ngorongorokratern. Så som man ska göra. Det är viktigt att bo på rätt platser för att använda tiden på bästa sätt.

Vi gör resan så som ni vill ha den och kan anpassa den utifrån era önskemål. Ni reser med egen chaufför/guide och privat fordon i norra Tanzanias fantastiska nationalparker. Priserna varierar med säsonger så kontakta oss för en exakt offert på er resa.

 • Pris från 50 800:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 13 dagar

Boka Resan

Mount Meru Hotel, Arusha

Lake Manyara

Seronera, Serengeti

Ngorongoro Serena

Arusha Airport

Zanzibar

Breezes

Program

Dag 1 – Avresa

Avresa på morgonen med KLM eller annat bra flygbolag. Byte i Amsterdam och vidare med nonstopflyg till Kilimanjaro Airport i norra Tanzania. Vid ankomsten möts ni av Andersons i Tanzania och tas om hand. Transfer från Kilimanjaro Airport in till staden Arusha som tar ca 1 timme. Boende på 4-stjärniga Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – Safari med privat fordon och guide 5 dagar med helpension

Frukost på hotellet och sedan hämtas ni upp av er guide/chaufför på hotellet. Fokus är på upplevelser och ni har under safarin en helt egen privat engelsktalande guide och eget safarifordon (Toyota Landcruiser eller liknande). Safarijeeparna är rejäla och i mycket bra skick. Boendet under safarin är på rätt platser ute i nationalparkerna nära djurlivet, vilket är otroligt viktigt för en bra safari och safarikänslan.

Ni åker med er guide mot Lake Manyara med picknicklunch. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med annan karaktär än den klassiska savannen som ni kommer att möta mycket av senare på safarin. Tid spenderas i Lake Manyara med djurskådning samt lunch i det fria. Bland specialiteterna i nationalparken märks de trädklättrande lejonen, men här finns också giraffer, zebror och gnuer.

Anderson’s safarijeep i Lake Manyara National Park

Här finns även flodhästar vid Simba River och en mängd fåglar. Under sen eftermiddag åker vi vidare mot hotellet som ligger uppe på en förkastningskant av Great Rift Valley. Resten av dagen tillbringar vi med avkoppling och kan njuta av den hänförande utsikten över nationalparken nedanför. Man kan även passa på att ta ett skönt bad i poolen. Middag serveras på kvällen.

 • Boende: Lake Manyara Hotel
 • Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: ca 2 timmars transfer samt 3-4 timmars djurskådning

Dag 3 – Serengeti

Efter frukost avresa mot Afrikas kanske bästa djurområde, nationalparken Serengeti som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Resan går förbi Ngorongorokratern där ni stannar och njuter av den fantastiska utsikten en stund. Sedan går resan vidare förbi massajbyar på grusväg mot infarten till Serengeti där ni stannar för picknicklunch. Klockan brukar då vara omkring 12.

Resten av eftermiddagen är det gamedrive och djurskådning i Serengeti. Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer som rör sig tillsammans och mängder av lejon. Det finns en djurrikedom och mängd av djur här som knappt finns någon annanstans och olika natur, vidder och en otroligt bra safariupplevelse.

Boende på Seronera Wildlife Lodge med bästa läge på rätt plats i Serengeti. Det boendet är grundalternativet på den typ av safarilodger eller camper vi använder på en safari och kan sägas vara 3-stjärnig och ganska enkel, men den har bästa läge i centrala Serengeti. Dusch/WC på rummen och större restaurang, bar och pool med utsikt över Serengeti. Alternativt kan vi boka er på Kati Kati Camp som är tält med riktiga sängar och dusch/WC som också har bra läge i centrala Serengeti. Den campen har en väldigt fin safarikänsla med djur i närheten och som kommer in på campen utanför tältduken. Vi har också andra alternativ med några av Afrikas mest exklusiva safaricamper för den som önskar det.

Lejon i Serengeti, Tanzania

 

Serengeti är den viltrikaste nationalparken i norra Tanzania och är kvalitet rakt igenom, men det är viktigt att bo inne i nationalparken på rätt plats eftersom avstånden är stora och man vill vara nära djurlivet. Safarin är otrolig med rovdjur som lejon, leopard, gepard, serval och hyenor men också för de stora hjordarna med antiloparter, gnuer, zebror och migrationen som är här en stor del av året. Giraff, elefant, flodhäst och många fågelarter hittar man här helt naturligt. Serengeti har varierad natur med de stora grässlätterna i sydost och många kopjes där det ibland finns stora flockar med lejon och sedan savann med akacieträd i centrala Serengeti och vid Seronerafloden.

Serengeti är ett världsarvsområde utsett av UNESCO och man brukar säga att inom ekosystemet finns världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Numera uppskattar man det till att det här finns ca 3000 lejon.

Zebror i Serengeti
Zebror i Serengeti
 • Boende: Seronera Wildlife Lodge eller Kati Kati Camp
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa samt 3 timmars djurskådning Serengeti

Dag 4 – Serengeti

Gamedrive på morgonen då djuren är som mest aktiva från ungefär klockan 0600. Sedan frukost omkring 0900 och lite avkoppling mitt på dagen. Safari under eftermiddagen. Alternativt kan man även välja att åka ut hela dagen. Här finns också möjlighet att lägga till ballongsafari på morgonen för den som vill det. Det är en särskild upplevelse att ljudlöst se djurlivet på savannen från ballong strax över marken. Tillägg för ballongsafari är USD550/person som vi bokar i förväg till självkostnadspris åt den som vill lägga till det.

 • Boende: Seronera Wildlife Lodge eller Kati Kati Camp
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: Heldag med djurskådning i Serengeti
Gepard i Serengeti Tanzania på safari

Dag 5 – Ngorongoro

Frukost, sedan avresa med picknicklunch för en heldag nere i Ngorongorokratern med djurskådning. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Vi kommer ha en fin safari en stor del av dagen innan vi återvänder mot lodgen sen eftermiddag. Middag på lodgen. Boende på Ngorongoro Serena Lodge med utsikt över kratern nedanför.

 • Boende: Ngorongoro Serena Lodge
 • Måltider: Frukost, lunch och middag
 • Aktiviteter: Heldag med djurskådning i kratern
Leopard i Serengeti, Tanzania
Leopard i Serengeti, Tanzania

Dag 6 – Zanzibar

Frukost och avresa tillbaka mot Arusha och ni körs till flygplatsen för vidare resa till Zanzibar. Flyg till Zanzibar som tar ca 1 timme och vid ankomst möts ni och körs till ert hotell. Boende 6 nätter på valfritt hotell med den standard ni vill ha. Vi tycker om att höra ungefär vad ni vill ha för typ av hotell och sedan komma med några förslag vi varmt kan rekommendera från exklusiva resorts till enklare 3-stjärniga hotell som ändå kan vara bra i sin kategori. 4-5 stjärniga Breezes Beach Club & Spa ger en härlig upplevelse med mycket mat av hög kvalitet som ingår medan 3-stjärniga hotell som t.ex. Villa Kiva eller Zanzibar Retreat vid orörda Matemwe på nordöstra Zanzibar och kan vara ett bra alternativ.

Dag 6-12

6 nätter vid stranden av Indiska Oceanen på Zanzibar på det hotell ni föredrar. De hotell vi rekommenderar är bra i sina kategorier av standard. Maten är också extra bra ute på Zanzibar som har en särskild matkultur.

Dag 12

Transfer till flygplatsen och hemresa från Zanzibar eftermiddag/kväll. Ankomst till Sverige dagen efter.

Breezes Beach Club & Spa, Zanzibar
Breezes Beach Club & Spa, Zanzibar
Pris från

50 800:-

inkluderar flygbiljetter t/r

Avresa

Dagligen

Antal dagar

13 dagar

Boka Resan

Preliminära priser/person
Preliminära priser/person

Prisexempel inklusive flygbiljett från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn t/r, flygskatter och hela resan med safari 5 dagar / 4 nätter till Lake Manyara, Serengeti och Ngorongorokratern och Zanzibar 6 nätter.

Prisexemplen här är inklusive ett mycket preliminärt pris på flygbiljetter och kan vara lägre eller högre beroende på priset på flygbiljetter. Det är preliminära prisexempel i vanlig säsong. Ofta är det lägre priser i november och mars som ändå är en bra tid för safari. Kontakta oss och få ett exakt pris på er resa!

Pris/person när ni reser 4 personer med egen privat guide på safarin:

 • Breezes Beach Club & Spa (halvpension på Zanzibar) 56 500:-
 • Zanzibar Retreat (frukost) 50 800:-
 • Villa Kiva (frukost) 50 800:-

Pris/ person när ni reser 2 personer med egen privat guide på safarin:

 • Breezes Beach Club & Spa (halvpension på Zanzibar) 62 500:-
 • Zanzibar Retreat (frukost) 57 500:-
 • Villa Kiva (frukost) 57 500:-

 

Priser för resor kring jul/nyår har betydligt högre priser. Resor i juli har ofta något högre priser. Ett bra sätt att spara pengar är att boka i god tid före avresan. Det går att boka resor ungefär 1 år före avresan.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn t/r
 • Alla transfers enligt ovan
 • Mount Meru Hotel i Arusha 1 natt inkl. frukost
 • Safari med helpension, boende, parkavgifter enligt ovan 5 dagar
 • Egen privat engelsktalande guide/chaufför under safarin
 • Egen privat safarijeep (Toyota Landcruiser) från Anderson’s i Tanzania
 • Parkavgifter
 • Flying Doctor Service på safarin
 • 1 liter vatten per person och dygn i safarjeepen
 • Flyg ut till Zanzibar
 • 6 nätters hotell med frukost eller halvpension på Zanzibar
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer.
 • Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund för att reducera klimatavtrycket vid flygresor
Priset inkluderar inte
Priset inkluderar inte
 • Drycker till måltiderna på safarin
 • Personliga utgifter m.m.
 • Pass, visum (USD50 som söks som e-visum för Tanzania), reseförsäkring m.m.
 • Dricks – safariguiden brukar som tradition få USD25/sällskap och dygn på safari som man ger avslutningsdagen på safarin.