12 dagars resa i Sydafrika med utflykter från Durban till de marina parkerna vid St Lucia, Kosi Bay, Maputaland och safari i Sydafrikas äldsta nationalpark - Hluhluwe

 • Pris från 36 650:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 13 dagar

Boka Resan

Durban

AmaZulu Lodge

Kosi Forest Lodge

Thonga Beach Lodge

Ghost Mountain Inn

Garden Court Marine Parade

Program

Följ med på en resa till de bästa delarna av Kwazulu Natal i Sydafrika

Dag 1 – St Lucia

Ni möts vid ankomst till Durban. Transfer norrut längs kusten ca 2 ½ timme till St Lucia där ni bor på fina AmaZulu Lodge 3 nätter inkl. frukost. St Lucia är en bra start för att utforska iSimangaliso Wetland Park – ett av Sydafrikas världsarv som börjar söder om St Lucia och omfattar alla kustreservat längre norrut ända upp till Kosi Bay Nature Reserve vid gränsen till Moçambique. Området har en unik natur och ett alldeles särskilt djurliv. Eftermiddagen är fri för att göra vad ni vill och om tid finns så rekommenderar vi ett besök på krokodilparken.

 • Boende: AmaZulu Lodge 3 nätter inkl. frukost.

Dag 2 – St Lucia

Dagen börjar med en flodsafari på morgonen (ingår i priset), där vi sannolikt kommer att se flodhästar, krokodiler och en mängd olika fåglar. Under eftermiddagen åker vi sedan ut på en 3-timmars safari i Western Shores (ingår i priset) där det finns stora möjligheter att upptäcka noshörning, buffel, samango apa och möjligen den sällsynta leoparden. Landskapet är stort med öppna gräsmarker och goda fotomöjligheter. Den här delen av Sydafrika är också ett paradis för fågelskådning med 530 olika arter.

iSimangaliso våtmarkspark (före 1 november 2007 kallat Greater St Lucia våtmarkspark) ligger på KwaZulu Natals östkust i Sydafrika och börjar ca 275km norr om Durban. Området har ett speciellt djurliv och namnet på Zulu betyder ungefär underverk.

Naturskyddsområdet sträcker sig hela vägen upp till Moçambique i norr och totalt är det 3 280 km² ofördärvat ekosystem. I området finns flera parker som ingår och de är alla helt integrerade med varandra. Parkerna som ingår är St Lucia, False Bay park, iSimangaliso marina reservat, Sodwana Bay nationalpark, Maputaland marina reservat, Cape Vidal, Ozabeni, Mfabeni, Tewate vilddjursområde och Mkuze.

Dag 3 – Hluhluwe National Park

Tidig avgång för safari till Hluhluwe en bit in i landet för en heldags fotosafari. Vi reser i öppet safarifordon med lokal guide (ingår i priset). Hluhluwe är framför allt känt för alla noshörningar men det är också en speciell nationalpark med böljande kullar och elefant, buffel, antiloparter och rovdjur som lejon och liten chans att se leopard. Nationalparken har alla av The Big Five. Det är också den äldsta av nationalparkerna i Sydafrika och grundades 1895. Picknicklunch i nationalparken och mer gamedrive innan vi återvänder till St Lucia på eftermiddagen.

Noshörning med unge i Hluhluwe–Imfolozi i Sydafrika
Noshörning i Hluhluwe

Dag 4 – Kosi Forest Lodge

Efter frukost transfer norrut ca 3 ½ timme till Kosi Forest Lodge i nordöstra KwaZulu Natal nära gränsen till Moçambique. Lodgen har endast plats för 16 gäster och har fokus på ekoturism med hög kvalitet och standard. Rummen står på en plattform av trä i sanden och känslan är Afrika för längesedan med stearinljus men ändå komfort. En särskild finess är badkar utomhus i en s.k. boma. Dusch finns på rummen. Elen är begränsad. Lodgen har en unik miljö och här kan man utforska den orörda våtmarksmiljön med guidade turer med kanot och båt. På eftermiddagen ingår en guidad walk genom den magnifika Raffia Palm Forest.

 • Boende på Kosi Forest Lodge 2 nätter inkl. helpension (frukost, lunch och middag ingår i resans pris).
Kosi Forest Lodge badrum utomhus

Dag 5 – Kosi Forest Lodge

Idag åker vi på en heldags båtsafari (ingår i priset) längs Kosi Lake som sträcker sig över 18km med en serie sammankopplade sjöar. Utflykten inkluderar picknicklunch och bad i Indiska Oceanen vid Bhanga Nek. Sedan återvänder vi till vårt fantasifulla boende. Middag på kvällen.

Kosi Forest Lodge Sydafrika

Dag 6 – Thonga Beach Lodge, Maputaland Marine Protected Area

Tidig morgon gör vi en kanottur på ca 2 timmar. Guider följer med gästerna längs Sihadla kanalen med sitt rika fågelliv och man paddlar kanot själv. Tidig morgon är vyerna som vackrast. Efter safari i kanot är det transfer vidare till Thonga Beach Lodge där vi bor 3 nätter inkl. helpension.

Thonga Beach Lodge i Maputaland Marine Protected Area

Thonga Beach Lodge tar 24 gäster och är boende av hög kvalitet. Boende är en ekolodge med fokus på att att ha minimal påverkan på miljön. Den ligger på sanddynerna och fångar känslan av ett exklusivt Robinson Crusoe boende och ett långt borta från omvärlden. Det är ett idealiskt boende för att upptäcka en av de mest oförstörda stränderna i Afrika och även området kring Sydafrikas största sötvattensjö som bara ligger 15 minuter bort med bil. De varma havsströmmarna erbjuder ett av Sydafrikas bästa områden för snorkling och dykning med korallrev. På eftermiddagen tar vi en sunset cruise på Lake Sibaya.

 • Boende på Thonga Beach Lodge 3 nätter inkl. helpension.

Dag 7 och 8 – Thonga Beach Lodge

Två dagar på Thonga Beach Lodge med ett antal valfria aktiviteter inkluderade i resans pris. Boendet inkluderar också helpension. Aktiviteter som ingår är snorkling vid det fantastiska Mabibi (korallrev), wilderness walks, kanot på Lake Sibaya (här finns flodhäst och krokodil) och Tsonga Cultural Experience. Dykning – scuba diving ingår ej men kan läggas till.

Snorkling vid Mabibi vid Thonga Beach Lodge

Mabibi är ett område och korallrev som erbjuder fantastisk snorkling och dykning. Det är inte så känt beroende på att området är så avlägset, men både snorkling och dykning är otroligt bra här. Revet börjar bara ca 400 meter utanför Thonga Beach Lodge. Här finns ungefär 1200 olika fiskarter och de varma havsströmmarna lockar även delfiner.

Dag 9 – Ghost Mountain Inn

Transfer till Ghost Mountain Inn för nästa upplevelse av KwaZulu Natal. Det här familjeägda hotellet håller god komfort och har fått flera utmärkelser. Safari med båt och fiske blandas med spa och kulturella upplevelser. På eftermiddagen är det scenic drive genom Lebombo Mountains med en väldigt vacker natur.

 • Boende på Ghost Mountain Inn 2 nätter inkl. frukost.

Dag 10 – Ghost Mountain Inn

Båttur på Lake Jozini som ligger vid foten av Lebombo Mountains. Området är populärt för tiger fish men vid stränderna kan man också se elefant, noshörning, flodhäst och krokodil. Eftermiddagen är fri för avkoppling och den som vill kan prova hotellets spa (betalas lokalt).

Ghost Mountain Inn, Sydafrika

Dag 11 – Durban

Transfer tillbaka till Durban där vi bor på bra modernt hotell vid den långa strandpromenaden som kallas The Golden Mile. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

 • Boende 2 nätter på Garden Court Marine Parade inkl. frukost.

Dag 12 – Durban

Heldagstur med guide i Durban. Historia, traditioner och en smältdegel av olika kulturer från zulu till indiskt och t.ex. Victoria Street Indian Market. Sedan en vidare resa mot landsbygden utanför med the Valley of a Thousand Hills.

Dag 13

Transfer till Durbans flygplats för hemresa eller vidare resa i Sydafrika

Pris från

36 650:-

Flygbiljett från Sverige tillkommer

Avresa

Dagligen

Antal dagar

13 dagar

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer

Resan går dagligen om ni är minst 2 personer.

 • Pris/person i dubbelrum
 • 11/1-30/4 – 36 650:-/person
 • 1/5-31/7 – 34 350:-/person
 • 1/8-31/10 – 37 850:-/person

Flyg till Sydafrika tillkommer. Vi har ofta bra paketpriser på flygbiljetter så kontakta oss för ett exakt förslag på resan inklusive flygbiljetter. Det är mycket bra att vara ute i god tid så att vi kan boka in så bra flygpris åt er som möjligt. Vi har särskilda paketpriser som vi kan boka in åt er i god tid före avresan och resorna går att boka ungefär 1 år i förväg.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Alla transfers enligt programmet ovan
 • Gamedrives, safari och utflykter enligt programmet ovan och 12 övernattningar i Sydafrika
 • 3 nätter på AmaZulu Lodge inkl. frukost
 • 2 nätter på Kosi Forest Lodge inkl. helpension
 • 3 nätter på Thonga Beach Lodge inkl. helpension
 • 2 nätter på Ghost Mountain Inn inkl. frukost
 • 2 nätter på Garden Court Marine Parade i Durban inkl. frukost
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer
Priset inkluderar inte t.ex.
Priset inkluderar inte t.ex.
 • Flygbiljetter till Sydafrika
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring, vaccinationer m.m.
 • Dricks