En resa med otrolig safari i Sydafrika på safarilodgen Motswari följt av intressanta upplevelser i Kapstaden och vindistriktet.

Resan börjar på den Fair Trade certifierade lodgen Motswari som ligger i det vilttäta Timbavati med öppen gräns mot Kruger. Det är så man vill ha sin safari Sydafrika för att få bästa möjliga upplevelse.

Fortsättningen av resan går mot Kapstaden med guidad tur till det vackra vindistriktet och en rad möjligheter att göra saker på egen hand eller med guidning.

 • Pris från 33 950:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 10 dagar

Boka Resan

Johannesburg

Motswari Private Game Reserve

Leeuvenwoet Guest House

Program

Dag 1

Avresa på morgonen med KLM via Amsterdam till Sydafrika. Ankomst på kvällen till Johannesburg och boende på bra flygplatshotell OR Tambo Airport 1 natt inkl. frukost. Flyg upp till Kruger följande morgon. Alternativt bokar vi andra flygbolag beroende på vad ni vill ha.

Dag 2 – Safari på privat lodge

Flyg 1015 till Krugerparken. Vid ankomsten möts ni av personal från den privata safarilodgen Motswari som kör er till lodgen. Utvilade och fräscha är ni redo för att möta en fantastisk safariupplevelse i Sydafrika.

Motswari Sydafrika

Att bo på just en privat lodge är en alldeles särskild upplevelse för safari i Sydafrika och extra bra är det när lodgen har öppen gräns mot Krugerparken vilket är viktigt.
Detta är ingen djurpark eller litet inhägnat område utan ett unikt sätt att se safari i öppen jeep. Ni äter lunch och sedan på eftermiddagen blir det safari i öppen jeep i vildmarken med förare och spårare som sitter på motorhuven. Middag på kvällen.

Dag 3 – Safari på privat lodge

Väckning på morgonen och safaritur omkring 0600 på morgonen före frukost då det händer mycket i naturen. Sedan en otrolig frukost och avkoppling. Lunch mitt på dagen och sedan safari igen. Middag på kvällen. Motswari ligger i Timbavati med öppen gräns mot stora Krugerparken som bra safarilodger ska ha.

motswlion
Motswari ligger i området Timbavati som även har vita lejon

Lodgen består av 15 stycken mycket stora, luftiga och smakfullt sydafrikanskt inredda bungalows som alla har air conditioning, takfläkt samt myggnät. Vidare på lodgen finns bl a ett galleri med afrikansk konst, en inbjudande swimmingpool, där man kan man koppla av och blicka ut över flodbädden efter en tidig morgonsafari.

Motswari erbjuder vidare bl a sk bush walks, där man går med sin guide/ranger till fots och får lära sig hur man läser av spår av vilda djur, växter och deras roll i den afrikanska bushen. Lodgen är också Fair Trade certifierad.

Dag 4 – Kruger – Kapstaden

Vi hinner med ytterligare safari på morgonen. Transfer tillbaka till flygplatsen mitt på dagen och flyg till Johannesburg och vidare till Kapstaden. Vid ankomst till Kapstaden möts ni av vår representant som tar er hotellet Cloud Nine i Kapstaden. Boende 5 nätter inkl. frukost. Vi kan givetvis skräddarsy och titta på alternativa hotell beroende på vad ni föredrar. Cloud Nine är bra om ni vill ha ett boutiquehotell med känsla av Kapstaden på gångavstånd från olika restauranger men det finns gott om alternativ.

Cloud Nine

En av våra hemligheter i Kapstaden är detta lilla 4-stjärniga guesthouse med hög standard i området Gardens i Kapstaden. Nära till mycket restauranger. Säger sig ha en av Kapstadens bästa frukostar.

Smidigt och billigt att ta en taxi till Waterfront med dess shopping. Rekommenderas!

Dag 4-9 – Kapstaden

Under följande fem dagar är en guidad dagstur till det vackra vindistriktet inplanerad och inräknad i priset. En tur som vi anser är ett ”måste” vid en vistelse i Kapstaden. Resterande tid väljer ni hur ni vill ha er resa – om ni vill ha tid på egen hand eller boka in ett antal guidade dagsturer med oss. Guidade dagsturer kan ni lägga till vid bokningstillfället.

Dagstur till Vindistriktet

Upphämtning på hotellet för guidad heldagstur till det vackra vindistriktet som börjar ca 3-4 mil från Kapstaden. Denna tur är ett måste med besök till det otroligt vackra landskapet med bergskedjor i fjärran och mindre hus i gammal Cape Dutch stil.

Besök till det historiska Stellenbosch, vinkällartur & vinprovning. Lunch intas på en restaurang (ej inkluderad). Efter lunch ytterligare vinprovning. Den guidade dagsturen avslutas på ert hotell sen eftermiddag.

Exempel på fler guidade dagsturer ni kan välja att lägga till i förväg:

 

Halvdagstur – Stadsrundtur Kapstaden och Table Mountain

Avgång morgon 08.30 eller eftermiddag 13.30. Upphämtning på hotellet för stadsrundtur och besök med linbanan till Table Mountain (om vädret tillåter – den kostnaden betalas lokalt). Stadsrundturen ger en bra introduktion till Kapstaden och dess kultur med besök även till Company Gardens, the Castle of Good Hope, Greenmarket Square och Waterfront innan ni är tillbaka på hotellet kring 18.00.

Vindistriktet kring Stellenbosch har en otrolig historia och mängder av vingårdar

Dagstur till Township, Kapstaden

Upphämtning på hotellet 08.30 eller 13.30 för halvdagstur till Township med mycket intressant guidning. Här finns en del av verkligheten i dagens Sydafrika. Den här dagsturen ger massor av inblick i gårdagens och dagens Sydafrika där frihet inte var en självklarhet för alla.

I dagsturen ingår även besök till Bo-Kaap och Malajkvarteren, besök till District Six Museum.

Dagstur till Godahoppsudden

Ni hämtas upp på hotellet 08.30 för en heldag med guide till Godahoppsudden och dess omgivningar. Fantastiska vyer över kusten, pingviner, sälar, Godahoppsudden står på programmet. Ni åker längs kusten och stannar till vid Hout Bay och njuter av utsikten innan ni fortsätter mot the Good Hope Nature Reserve som har ett speciellt växt- och djurliv.

Besök till Cape Point där man kan se världshaven mötas och lunch på restaurang (ej inkluderad). Vidare mot Simons Town – en liten by med flottbas, fiskebåtar, små hus och lugnt tempo och besök till pingvinkolonin vid vackra Boulders Beach. Besök även till Kirstenbosch botaniska trädgård innan ni lämnas på hotellet omkring 17.30.

Dag 9 – Återresa

Ni har större delen av dagen fri att spendera i Kapstaden och dess omgivningar innan transfern till flygplatsen för er flight hem på kvällen. Flyget med KLM går efter midnatt via Amsterdam hem.

Dag 10 – Hemma

Byte av flyg och åter i Skandinavien på eftermiddagen.

Pris från

33 950:-

inkluderar flygskatter 3 500:-

Avresa

Dagligen

Antal dagar

10 dagar

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer

Pris/person i normal säsong januari-april, september-december från 30 450:-/person + flygskatter 3 500:-/person.

Priset baseras på att ni reser minst 2 personer tillsammans och bor i dubbelrum.

Pris/person i lågsäsong som i Sydafrika är från maj-augusti har lägre pris på arrangemanget. Pris/person från  27850:- + flygskatter 3 500:-/person.

Priserna kan variera mycket beroende på priset på flygbiljetterna och platstillgång så kontakta oss för en exakt offert på just den resa ni vill ha så gör vi ett personligt förslag på resa det datum ni vill resa.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Flyg från Sverige t/r
 • Flyg inrikes i Sydafrika
 • Alla flygskatter
 • Alla transfers enligt programmet
 • 1 natt i Johannesburg inkl. frukost
 • 2 nätter på Motswari inkl. helpension och gamedrives /safariturer i öppen safarijeep
 • 5 nätter på Cloud Nine inkl. frukost
 • Guidad heldagstur till vindistriktet
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer
Priset inkluderar inte t.ex.
Priset inkluderar inte t.ex.
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring, vaccinationer

Viktigt: personer som reser med barn till Sydafrika behöver särskilda tillstånd för att visa upp vid inresa. Annars kan man bli nekad ombordstigning på flyget till Sydafrika. Information finns hos oss och skrivs även på den formella bekräftelsen till alla resenärer.