En resa med otrolig safari i Sydafrika på safarilodgen Motswari följt av intressanta upplevelser i Kapstaden och vindistriktet.

Resan börjar på den Fair Trade certifierade lodgen Motswari som ligger i det vilttäta Timbavati med öppen gräns mot Kruger. Det är en extra bra safari när man gör safarin på en privat lodge som Motswari i Sydafrika jämfört med vanliga Krugerparken.

Fortsättningen av resan går mot Kapstaden med guidad tur till det vackra vindistriktet och en rad möjligheter att göra saker på egen hand eller med guidning.

 • Pris från 25 500:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 10 dagar

Boka Resan

Johannesburg

Motswari

Brenwin Guest House

Program

Dag 1

Avresa på morgonen med KLM och ankomst på kvällen. Alternativt bokar vi er med annat flygbolag kvällen före. Vid ankomst bor ni på bra flygplatshotell på Johannesburgs flygplats 1 natt inkl. frukost så ni är utvilade innan er safari. Flygen upp till Kruger går följande morgon och förmiddag.

Dag 2 – Safari på privat lodge i Sydafrika

Flyg från Johannesburg till Hoedspruit på förmiddagen. Vid ankomsten möts ni av personal från den privata safarilodgen Motswari som kör er till lodgen. Utvilade och fräscha är ni redo för att möta en fantastisk safariupplevelse i Sydafrika. Boende på Motswari 2 nätter med helpension och gamedrives/safariturer. Motswari är en riktigt bra privat safarilodge som vi har använt länge.

Motswari är Fair Trade certifierad och ligger i det vilttäta Timbavati med öppen gräns mot Kruger. Det är en extra bra safari när man gör safarin på en privat lodge som Motswari i Sydafrika jämfört med vanliga Krugerparken.

Safarilodgen Motswari i Sydafrika

 

Att bo på just en privat lodge är en alldeles särskild upplevelse för safari i Sydafrika och extra bra är det när lodgen har öppen gräns mot Krugerparken vilket är viktigt. Detta är ingen inhägnad privat lodge (en del sådana finns) utan är en del av av ett enormt område med vilda djur. Safarin sker också i helt öppna jeepar med mycket professionella guide och spårare.

Safari i Sydafrika

Dag 3 – Safari på Motswari

Väckning på morgonen och safaritur omkring 0600 på morgonen före frukost då det händer mycket i naturen. Sedan en otrolig frukost och avkoppling. Lunch mitt på dagen och sedan safari igen. Middag på kvällen. Lodgen består av 15 stycken mycket stora, luftiga och smakfullt sydafrikanskt inredda bungalows som alla har air conditioning, takfläkt samt myggnät. Vidare på lodgen finns bl.a. ett galleri med afrikansk konst, en inbjudande swimmingpool, där man kan man koppla av och blicka ut över flodbädden efter en tidig morgonsafari.

Motswari erbjuder också walking safari där man går med sin guide/ranger till fots och får lära sig hur man läser av spår av vilda djur, växter och deras roll i den afrikanska bushen.

motswlion
Motswari ligger i området Timbavati som även har vita lejon

Dag 4 – Kruger – Kapstaden

Vi gör ännu en safari / gamedrive tidig morgon vid 0600. Sedan frukost kring 0900 och transfer till flygplatsen på förmiddagen. Flyg Hoedspruit-Kapstaden direkt utan byte i Johannesburg. Det tar ca 2 timmar. Vid ankomst till Kapstaden möts ni av vår representant som tar er hotellet Brenwin Guest House. Boende 5 nätter inkl. frukost. I Kapstaden finns många intressanta hotell från guesthouses som Brenwin Guest House och andra beroende på vad ni vill ha. Det finns också stora internationella hotell. Det går också utmärkt att kombinera nätter i Kapstaden med några nätter i vackra vindistriktet. Vi kan anpassa er resa som ni vill ha den.

Brenwin Guest House i Kapstaden, Sydafrika.

Dag 4-9 – Kapstaden

Under följande fem dagar är en guidad dagstur till det vackra vindistriktet inplanerad och inräknad i priset. En tur som vi anser är ett ”måste” vid en vistelse i Kapstaden. Resterande tid väljer ni hur ni vill ha er resa – om ni vill ha tid på egen hand eller boka in ett antal guidade dagsturer med oss. Guidade dagsturer kan ni lägga till vid bokningstillfället.

Dagstur till Vindistriktet

Upphämtning på hotellet 0830 för guidad heldagstur till det vackra vindistriktet som börjar ca 3-4 mil från Kapstaden. Denna tur är ett måste med besök till det otroligt vackra landskapet med bergskedjor i fjärran och mindre hus i gammal Cape Dutch stil. Den guidade heldagsturen till vindistriktet tar er till hjärtat av Cape Winelands, genom bergspassen och landskapet är otroligt vackert och många hus är så historiska att de är från 1600-talet då fransmännen anlände.
Besök till det historiska Stellenbosch, vinkällartur & vinprovning. Lunch intas på en restaurang (ej inkluderad). Efter lunch ytterligare vinprovning. Besök till Paarl och Franschhoek innan resan går tillbaka mot Kapstaden och avslutas ungefär 1730.

Vindistriktet kring Stellenbosch har en otrolig historia och mängder av vingårdar.

Exempel på fler guidade dagsturer ni kan välja att lägga till i förväg:

Halvdagstur – Stadsrundtur Kapstaden och Table Mountain

Avgång morgon 08.30 eller eftermiddag 13.30. Upphämtning på hotellet för stadsrundtur och besök med linbanan till Table Mountain (om vädret tillåter – den kostnaden betalas lokalt). Stadsrundturen ger en bra introduktion till Kapstaden och dess kultur med besök även till Company Gardens, the Castle of Good Hope, Greenmarket Square och Waterfront innan ni är tillbaka på hotellet kring 18.00.

Dagstur till Township, Kapstaden

Upphämtning på hotellet 08.30 eller 13.30 för halvdagstur till Township med mycket intressant guidning. Här finns en del av verkligheten i dagens Sydafrika. Den här dagsturen ger massor av inblick i gårdagens och dagens Sydafrika där frihet inte var en självklarhet för alla.
I dagsturen ingår även besök till Bo-Kaap och Malajkvarteren, besök till District Six Museum.

Dagstur till Godahoppsudden

Ni hämtas upp på hotellet 08.30 för en heldag med guide till Godahoppsudden och dess omgivningar. Fantastiska vyer över kusten, pingviner, sälar, Godahoppsudden står på programmet. Ni åker längs kusten och stannar till vid Hout Bay och njuter av utsikten innan ni fortsätter mot the Good Hope Nature Reserve som har ett speciellt växt- och djurliv.

Besök till Cape Point där man kan se världshaven mötas och lunch på restaurang (ej inkluderad). Vidare mot Simons Town – en liten by med flottbas, fiskebåtar, små hus och lugnt tempo och besök till pingvinkolonin vid vackra Boulders Beach. Besök även till Kirstenbosch botaniska trädgård innan ni lämnas på hotellet omkring 17.30.

Dag 9 – Återresa

Ni har större delen av dagen fri att spendera i Kapstaden och dess omgivningar innan transfern till flygplatsen för er flight hem på kvällen.

Dag 10 – Hemma

Byte av flyg och åter i Skandinavien på eftermiddagen.

Pris från

25 500:-

Flygbiljetter tillkommer

Avresa

Dagligen

Antal dagar

10 dagar

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer

Preliminärt pris/person i dubbelrum:

 •  25 500:-/person + flygbiljetten till Sydafrika

Priserna kan variera mycket beroende på priset på flygbiljetterna och platstillgång så kontakta oss för en exakt offert på just den resa ni vill ha så gör vi ett personligt förslag på resa det datum ni vill resa. Priserna kan vara något lägre med rabatterade flygerbjudanden eller högre vid högsäsong och mindre platser tillgängliga på flyg.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Flyg inrikes i Sydafrika
 • Alla flygskatter
 • Alla transfers enligt programmet
 • 1 natt på hotell i Johannesburg inkl. frukost
 • 2 nätter på Motswari inkl. helpension och gamedrives /safariturer i öppen safarijeep
 • Motswari Rhino Fee
 • Timbavati Concession Fee
 • 5 nätter på Brenwin Guest House inkl. frukost
 • Guidad heldagstur till vindistriktet
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer
Priset inkluderar inte t.ex.
Priset inkluderar inte t.ex.
 • Flygbiljett från Sverige t/r
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring, vaccinationer