Upplev 1 vecka med gamedrives på Makutsi, bad i deras varma källor, safari i Krugerparken och den vackra Panoramarutten med Blyde River Canyon.

Safari, gamedrives och minst en veckas upplevelser i Sydafrika

 • Pris från 16 500:-
 • Avresa Dagligen
 • Dagar 7 dagar

Boka Resan

Johannesburg

Hoedspruit

Makutsi

Program

En safari på Makutsi är en härlig upplevelse. Safarin sker dels på Makutsi Safari Springs och dels i berömda Krugerparken. Ni får även gott om tid att slappna av, umgås och njuta av den fantastiska poolen, fylld med varmt, bubblande mineralvatten direkt från en naturlig källa. Denna safari är så fantastisk att de flesta kommer tillbaks några år senare för att uppleva allting igen. Safariveckan kombineras med fördel med några dagar i Kapstaden.

Safari på Makutsi i Sydafrika i öppen Landcruiser

Dag 1 – Ankomst Kruger

Ni möts vid ankomst till flygplatsen i Hoedspruit nära Krugerparken. Transfer till Makutsi Safari Springs (ca 1 tim). Checka in i rondavel, en typ av bungalow och därefter kan ni bekanta er med lodgen. Ta det lugnt vid den varma poolen och ströva omkring på lodgens område. Välkomstmiddag under stjärnorna. Middag ingår.

Makutsi rondavel Sydafrika
Boende på Makutsi

Dag 2 – Gamedrive och safari i Makutsi

Tidig start på safaridagen i Makutsireservatet med gamedrive i soluppgången före frukost. Ni åker i öppna Landcruisers med Makutsis rangers som vet allt om djuren och naturen ni träffar på. Ni hoppas på att möta lejon, zebra, flodhäst, elefant, den sällsynta noshörningen och leopard m.m. Efter frukost finns finns tid att njuta och vila vid poolen. På eftermiddagen är det gamedrive igen.  Frukost och middag ingår.

Dag 3 – Safari i Krugerparken

Innan solen går upp är ni på väg för en heldag med safari i Krugerparken. Ni är på plats under morgontimmarna när djuren rör sig efter nattens jakt. Picknickfrukost och sedan fortsätter ni att njuta av djur och natur. Lunch köps på lodge i Kruger. Åter till Makutsi i tid för middag på kvällen.
Frukost och middag ingår.

Dag 4 – Kvällssafari

Njut av poolen och ladda batterierna för på eftermiddagen kör ni långsafari på 5 timmar i er öppna Landcruiser. Ni tar en sundowner vid solnedgången och när mörkret faller tas sökarljusen fram. Ni letar efter de nattaktiva djuren sällan sedda under vanlig safari. Frukost och sen middag ingår.

Dag 5 – Drakensbergen och Blyde River Canyon

Idag packar ni in er i utflyktsbussen och beger er till Panorama Route. Området strax väster om Kruger är otroligt vackert med Drakensbergen och den vackra Blyde River Canyon. Stopp vid sevärdheter längs vägen. Ni har även tid för souvenirshopping. Lunch inköps till egen kostnad. Åter till Makutsi för middag. Frukost och middag ingår.

Dag 6 – Morgon och eftermiddagssafari

Idag står morgon- eller eftermiddagssafari med fokus på de vilda djuren på Makutsi Game Reserve på programmet. Vi hoppas på spännande möten tillsammans med vår ranger. Frukost och middag ingår.

Elefant på gamedrive på Makutsi Sydafrika

Dag 7 – Hemresa

Transfer till flygplatsen i Hoedspruit.
Frukost ingår.

Pris från

16 500:-

Avresa

Dagligen

Antal dagar

7 dagar

Boka Resan

Prisdetaljer
Prisdetaljer

Pris/person i dubbelrum

1/11 2023 – 31/10 2024 – 16 500:-
Barn under 13 år har 50% rabatt på vuxenpriset.
Makutsi har inget enkelrumstillägg för de 5 första rummen som bokas så det är mycket förmånligt pris även om du reser själv. Inget enkelrumstillägg.

På Makutsi bor ni minst 7 dagar / 6 nätter. De tar inte bokningar för enstaka nätter.

Andra paket finns som walking safari package 7 dagar / 6 nätter och längre vistelser på 2 eller 3 veckor.

Safarilodgen är stängd från 8/6 – 30/6 2024.

1/11 2024 – 31/10 2025 – 16 900:-

Safarilodgen är stängd från 7/6 – 29/6 2025.

Resans pris inkluderar
Resans pris inkluderar
 • Transfer från Hoedspruits flygplats t/r
 • 6 nätters boende på Makutsi Main Camp
 • Halvpension (frukost och middag varje dag)
 • 3st 3-timmars gamedrives  på Makutsi
 • 1st 5-timmars gamedrive
 • Heldagssafari inne i Krugerparken
 • Heldagstur med Blyde River Canyon
Resans pris inkluder inte t.ex.
Resans pris inkluder inte t.ex.
 • Flygbiljetter
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring, vaccinationer
 • Dricks

 

Vi bokar gärna flyg åt er och ger förslag på kombinationer i Sydafrika. Vi har särskilda paketpriser på många flygbolag. Resan passar de flesta och kombineras enkelt med t.ex. Kapstaden.